Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Veřejná sauna a další vylepšování areálu. Lesák chce na deset let spolek s Mjölk architekty

Oblíbený Lesák prošel po zimě čištěním vany a odstraňováním bahna a dalších nečistot. Zajímavější je ale jiná zpráva, koupaliště by totiž v příštích letech chtěl provozovat spolek Lesní koupaliště, jehož členy jsou i místní architekti ze studia Mjolk.

„Navrhují bezúplatnou správu po dobu deseti let, budou prostor zvelebovat z darů, grantů nebo příspěvků z participativního rozpočtu Liberce. Záměr jsme schválili a se spolkem dále vyjednáváme,“ uvedl primátor Jaroslav Zámečník

Podle něj rada města se spolkem jedná o detailech spolupráce. Schvalovat by ji mohl v polovině dubna na další radě města. V areálu by nadále mělo zůstat občerstvení, spolek chystá vybudovat toalety, zázemí pro převlékání, ale i veřejnou saunu.

„Veškeré projekty v areálu budou předem schváleny městem a po dokončení převedeny do vlastnictví města,“ dodal primátor.

Koupaliště nyní spravují Městské lesy, které na něj ale nemají tolik času. „Intenzivně se teď soustředíme na kůrovcovou kalamitu a veškeré finanční prostředky vkládáme na řešení této kalamitní situace, proto doporučuji svěřit provoz Lesního koupaliště tomuto spolku,“ řekl ředitel organizace Jiří Bliml.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Lesák, Lesní koupaliště, mjolk, koupaliště, Jaroslav Zámečník, Liberec, architekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veřejná sauna a další vylepšování areálu. Lesák chce na deset let spolek s Mjölk architekty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.