Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Uvolnění vládních nařízení umožní vyrazit i na vodu, ale pouze na jednodenní výlet

Vláda začala uvolňovat opatření a otevřela některá sportoviště. Povolila i kanoistiku a tak se někde otevřou i půjčovny lodí. Vodáci tak budou moci vyrazit na jednodenní výlety. Na přespání to ale nebude, tábořiště i loděnice musejí zůstat uzavřené.

Zprávu o možnosti půjčování lodí potvrdila i Asociace  vodní turistiky a sportu, která ve svém prohlášení uvedla: „Půjčovny lodí mohou fungovat za podmínky, že k předání či vyzvednutí lodí dojde mimo prostory provozovny! Taktéž lze splouvat řeky buď v kajaku individuálně nebo v kánoi s cizí osobou při dodržení rozestupu 2m, rodina též na raftu. Dle VN platí i to, že na vodě nemusí být rouška. Zároveň není povoleno sdružování lidí, takže při předávání lodí je nutné držet rozestupy a půjčovat spíše individuálně.“

Jako jedna z prvních otevře své dveře půjčovna Dronte, která působí na několika českých řekách. „Můžeme půjčovat a půjčovat budeme,“ uvedl majitel Míla Pražák. Ten všechny ujistil, že budou ve výdejních a přijímacích místech dodržovány přísná bezpečnostní a hygienická opatření a samozřejmě na vodu nemůže vyrazit parta deseti lidí.

„Budeme půjčovat pouze dvoumístné, v případě rodiny trojmístné lodě a rafty. Budeme dbát na všechna nařízení, ale jednodenní splutí řeky lidem umožníme,“ doplnil Míla Pražák a poznamenal, že se letos vodáci nedočkají tradičního rituálu odemykání řek. „Například na Ohři bylo odemykání plánováno na 18. dubna, což pravděpodobně nebude možné zrealizovat,“ dodal majitel.

Podobně jsou na tom i v půjčovně Samba. I tady se zájemci budou moci o víkendu svést. Ale pouze na některých řekách. „Otevřeno bude na Sázavě, Otavě. Budou to ale pouze vybraná místa. Na Ohři, Lužnici a Moravě zatím otevřeno nebude, tady vyčkáváme,“ uvedla Martina Vyšatová.

Zavřeny naopak zatím zůstanou půjčovny společnosti Leština. „Je ještě brzy. Čekáme, co se stane a sedět tam, kvůli tomu, že přijde pár lidí, se nevyplatí,“ uvedl Jan Leština.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky sport, vodáci, vláda, koronavirus, Asociace vodní turistiky a sportu, Ohře, Leština

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uvolnění vládních nařízení umožní vyrazit i na vodu, ale pouze na jednodenní výlet  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.