Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Libereckém kraji podlehla koronaviru první osoba

Koronavirus má v Libereckém kraji svou první oběť. Zvýšil se ale i počet uzdravených ze 3 na 8.

V Libereckém kraji zemřel první člověk v souvislosti s koronavirem. Podle údajů ministerstva zdravotnictví jde o osobu starší 60 let. Počet uzdravených podle informací z Krajské hygienické stanice v Liberci stoupl ze tří na osm. Celkem je v Libereckém kraji 167 potvrzených případů covid-19.

V Česku bylo dnes k 8:30 podle údajů ministerstva zdravotnictví 5335 potvrzených případů, uzdravených je 243 lidí, naopak 104 zemřelo. V Libereckém kraji je nejvíc potvrzených případů onemocnění covid-19 na Liberecku a Jablonecku, dohromady 132. Nejméně pozitivních případů mají na Českolipsku, zatím stále jen pět. Hygienici v kraji dosud nechali testovat 2376 lidí, karanténu nařídili v 84 případech a u dalších stovek lidí rozhodli o karanténě praktičtí lékaři.

Testy zpracovává v kraji laboratoř liberecké nemocnice, která kvůli tomu přešla na nepřetržitý provoz. Denně provede až 350 testů. Kapacita by se měla v příštích dnech zvýšit. Od pondělí začala testy zpracovávat také laboratoř druhé krajské nemocnice v České Lípě, dělají jich asi 60 denně.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Liberecký, Liberecký kraj, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice, Česko, Krajská nemocnice Liberec, Liberec, okres Jablonec nad Nisou, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji podlehla koronaviru první osoba  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.