Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nebroušené či černé diamanty: Nový trend nejen pro mileniály

PR článek

Krása diamantů je věčná. Jejich lesk a hodnota lákají lidi od nepaměti. Jak se ale náš svět pomalu mění, mění se i trendy v jejich zpracování. Klasické tvary a dokonale vyleštěné kousky střídají moderní verze. Na výsluní přichází nejen netradiční nebroušené, ale i černé diamanty. Jak tyto druhy vznikly a v čem se liší od těch klasických? Pojďme spolu nakouknout do světa gemologických tajemství.

Tajemná černá

Černé diamanty jsou mezi drahokamy skutečně nepřehlédnutelné. Podle některých studií prý mají mimozemský původ. Obsahují totiž stopy dusíku a vodíku, které se ve vesmíru uvolňují při explozích hvězdných supernov. Přírodní černý diamant je však velkou vzácností a drahou záležitostí. Proto většina komerčně prodávaných vzniká v laboratoři za pomoci ozáření.

Příznivce si získávají mimo jiné i jejich tajemnou barvou a až kovovým leskem. Nejznámější černý diamant se nazývá “Oko Brahmy” a traduje se, že je prokletý. Smrt měl přinést už třem jeho majitelům.

První velkou filmovou slávu zažil černý diamant na zásnubním prstenu Carrie Bradshaw ve známém seriálu Sex ve městě. Není však jisté, jestli jsou zásnubní prsteny s černým diamantem populárnější právě díky tomu.

Originální nebroušené diamanty

A co vlastně ty nebroušené diamanty jsou? Jednoduše řečeno - jsou to odštěpky, které vzniknou při opracovávání diamantů. Pro někoho “odpad”, pro jiného šance, jak vytvořit výjimečný kousek. I přes to, že tyto zbytky také patří k nejtvrdším nerostům, jejich cena je podstatně nižší. Nemají stejný tvar, liší se barvou a nedají se již dál brousit a leštit.

Cestu si k nim ale našli šikovní šperkaři. Z nebroušených diamantů totiž dokáží vytvářet cenově přijatelnější a skutečně originální kousky. Skvěle se vyjímají v minimalistických zlatých náušnicích nebo přívěscích. Už na první pohled zaujmou svojí přirozeností a až “surovým” dojmem.

Jednoduché a nepřehlédnutelné

Oba druhy zaručene lákají svým unikátním vzhledem a jednoduchostí. Šperky s nebroušenými diamanty potěší nejen minimalistu hledajícího nadčasový kousek, ale i ekologicky smýšlejícího člověka. Toho rozhodně potěší, že dal šanci věci, která by jinak zůstala nevyužitá.

Nebroušené diamanty milují lidé jdoucí proti proudu a hledající dokonalost v nedokonalosti.

Zlaté snubní prstýnky nebo jiné šperky zdobené černým drahokamem poteší ty, kteří chtějí vynikat a stát se nepřehlédnutelným, či dokonce tajemným. 

Více najdete na www.eppi.cz.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky eppi, eppi.cz, diamanty, eshop, diamant, trend, Candace Bushnell, Sex ve městě, lesk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebroušené či černé diamanty: Nový trend nejen pro mileniály  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.