Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Liberecký magistrát od pondělí rozšíří úřední hodiny. Lidem budou měřit teplotu

Magistrát v Liberci bude od pondělí přístupný občanům na čtyři dny. Potřeba je ale telefonicky se objednat. Úřední hodiny budou od pondělí do čtvrtka. Pro větší bezpečnost probíhá u vchodu do budov magistrátu ověřovací zdravotní test, spočívající ve změření teploty klienta bezdotykovým teploměrem.

„Stále platí, že do budov magistrátu mohou vstoupit pouze klienti, kteří řeší bezodkladné úřední záležitosti v souladu s platnými mimořádnými opatřeními Ministerstva zdravotnictví České republiky a kteří se předem telefonicky objednají na zveřejněných kontaktních telefonech,“ řekl tajemník Martin Čech.

Ministerstvo zdravotnictví od pondělí zrušilo původní mimořádné opatření, podle kterého mohly být úřady otevřeny jen dvakrát týdně na tři hodiny. Zůstane nicméně zachováno doporučení upřednostňovat elektronický, telefonický či písemný kontakt a nutnost dodržovat hygienická opatření.

V Liberci budou na Novém magistrátu otevřená přepážková pracoviště v pondělí a ve středu od 8:00 do 17:00 s hodinovou přestávkou od 12:00, v úterý bude otevřeno od 8:00 do 12:00 a ve čtvrtek mezi 12:00 a 16:00. „Nově je možné domluvit si návštěvu registru vozidel v budově Uran," uvedla mluvčí magistrátu Jana Kodymová. Na registru vozidel bude navíc otevřeno v úterý mezi 13:00 a 16:00 a ve čtvrtek od 8:00 do 12:00. U nepřepážkových pracovišť si bude možné domluvit jednání na pondělí a středu mezi 8:00 a 17:00.

Provoz obnovují od pondělí i další úřady v Libereckém kraji. Původní úřední hodiny bude mít například Turnov, rozšiřuje je Česká Lípa, Semily, Nový Bor či Doksy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky magistrát, radnice, Liberec, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Martin Čech, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký magistrát od pondělí rozšíří úřední hodiny. Lidem budou měřit teplotu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.