Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Termální lázně v Chrastavě jsou po čtyřech letech znovu na prodej

Termální lázně Chrastava jsou po čtyřech letech znovu na prodej. Pětihektarový areál v blízkosti rychlostní silnice patří společnosti Elektra Praha, která ho v roce 2016 vydražila za 30,4 milionu korun. Už více než půl roku je ale zavřený. Nemovitosti teď nabízí Podještědská realitní společnost, cenu neuvedla. Kolik by majitel za areál chtěl, makléř Tomáš Plechatý neuvedl.

Termální lázně u Chrastavy vybudovala společnost Dům pohody, která před několika lety zkrachovala a 12 lidí včetně několika politiků z ČSSD kvůli tomu čelí obžalobě z dotačního podvodu. Výstavbu areálu za zhruba sto milionů korun spolufinancovala Evropská unie, další etapa za 120 milionů už se pak nerealizovala. Pandemie koronaviru projednávání případu u soudu protáhla. Dubnová jednání soud zrušil a pokračovat by měl od 15. května.

Lázně leží v Chrastavě zhruba 11 kilometrů od Liberce. V areálu je novostavba termálních lázní s relaxačním centrem a rekonstruovaná budova Zámečku s restaurací a ubytováním. Další pokoje jsou v Benešově vile. V rozestavěném stavu zůstaly plánovaný akvapark i sportovní hala. V plánech byla také stavba rybníku s kempem, na něž bylo vydáno územní rozhodnutí. Areál má vlastní zdroje vody a parkoviště, je napojen i na obecní vodovod, kanalizaci a plynovod.

Starosta Chrastavy Michael Canov (Starostové pro Liberecký kraj) byl prodejem areálu překvapen. „Nevěděl jsem o tom, uvítal bych ale, kdyby to někdo koupil a znovu začal provozovat. Areál už je dlouho zavřený, nenajíte se tam, restaurace nefunguje, hotel sloužil jako ubytovna pro dělníky," řekl starosta.

Veřejnosti se lázně otevřely 3. prosince 2012, už o tři roky ale skončil vlastník v insolvenci a areál šel do aukce. Vydražil se až napočtvrté, cena se tehdy postupně snížila z původně požadovaných 60 milionů na polovinu. Za kolik se lázně prodají v současné době, je otázkou. Vzhledem k pandemii restaurací, hotelů a rekreačních objektů na trhu přibývá. Jen v Libereckém kraji je aktuálně na prodej kolem 80 hotelů a penzionů.

Autoři | Foto Lázně Chrastava

Štítky reality, turistika, Chrastava, lázně, Praha, restaurace, Evropská unie, pandemie covidu-19, hotel, ČSSD, Dům Pohody a.s., Michael Canov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Termální lázně v Chrastavě jsou po čtyřech letech znovu na prodej  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.