Počasí dnes21 °C, zítra26 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Červený kříž spustil linku psychosociální pomoci. Pomáhá lidem v tísni

Zhruba dvanáct dobrovolníků se podílí na chodu nové telefonní linky pro všechny lidi, kteří mají v současné době nějaký problém. Cílí zejména na osoby starší a osamělé, ale zavolat může kdokoliv, kdo si potřebuje s někým třeba jen popovídat, je sám, bojí se neznámého nebo vnitřně bojuje s emocemi jako jsou bezmoc, naštvání nebo strach. Nejde ale o linku informační.

„Na naší lince pomoci pracují zejména lidé, kteří umí pracovat s krizí, členové Humanitární jednotky OS ČČK Liberec proškoleni v psychosociální krizové intervenci a další externí spolupracovníci s praxí v této problematice,“ říká ředitel libereckého spolku Českého červeného kříže Ondřej Hradec.

Podle něj se na provozu podílí zhruba dvanáct lidí. „Všichni pracují nezištně jako dobrovolníci ve svém volném čase za což jim patří velký dík. Dobrovolnost a ochota nezištně pomoci lidem potřebným je základním pilířem všech „červeno-křižáků“ působících po celé České republice, a to nejen během tohoto nouzového stavu, ale po celý rok,“ dodal.

Není to jediná pomoc, kterou Červený kříž poskytuje, jeho členové také distribuují roušky nebo doručují léky. „Doufáme, že pomůžeme mnoha lidem, kteří se ocitli bez vlastního zavinění v tísni,“ uzavřel Hradec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ČČK Liberec

Štítky ččk, Červený kříž, linka pomoci, Český červený kříž, Liberec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Červený kříž spustil linku psychosociální pomoci. Pomáhá lidem v tísni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.