Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kam venku vyrazit s dětmi? Zkuste mravenčí nebo liščí stezku

Máte oblíbená místa blízko domova prochozená a děti už výlety nebaví? Zkuste je vzít do méně známých lokalit, kde se budou bavit.

Děti se jistě zabaví třeba na 1,5 kilometru dlouhé Mravenčí stezce, která se vine Jizerskými horami. Stezka v Bedřichově plná dřevěných soch odhalí, která zvířatka zde žijí. „Pro děti jsou tu připraveny dřevěné sochy v nadživotních velikostech, děti cestou luští tajenku,“ uvádí mluvčí kraje Jan Mikulička.

Ke stezce se lidé dostanou z centrálního parkoviště nebo od infocentra. Neméně zajímavou procházku nabízí také Liščí stezka v Krkonoších. Ta vás zavede na zábavný harrachovský chodníček. Má sice jen 300 metrů, ale užijou si ho děti už od 3 let. Navíc si jím můžete zpříjemnit cestu k Mumlavským vodopádům. „Dětem přiblíží zajímavosti ze života lišek a některé liščí dovednosti si mohou i sami vyzkoušet — například chůzi po vratké kládě, prolézání nory nebo lezení na strom,“ láká Mikulička.

Další zajímavé cesty najdete třeba na Rádle, kde vás pobaví Eldorádo - cesta hojnosti nebo přímo u Liberce v podobě Hravého putování ještědským lesem. Tato cesta má 6 kilometrů, ale zvládnou ji i méně zdatné rodinky. Vede totiž téměř pořád z kopce.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky stezka, děti, výlet, turistika, Bedřichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam venku vyrazit s dětmi? Zkuste mravenčí nebo liščí stezku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.