Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zoo otevře ve čtvrtek, omezí počet návštěvníků. Po třech letech zdražuje vstupné

Zoologická zahrada v Liberci se po uvolnění vládních opatření otevře znovu poprvé ve čtvrtek. Pro vstup do areálu platí řada hygienických opatření, během dne bude dovnitř vpuštěno 1950 lidí. Po třech letech zahrada zvyšuje vstupné, dospělý v letní sezóně zaplatí 160 korun.

Zoo byla uzavřena 48 dní, otevřít původně mohla už v pondělí, kvůli nedokončené rekonstrukci to ale zvládne nakonec až ve čtvrtek. „Toto povolení přišlo velmi narychlo a my momentálně usilovně pracujeme na zajištění všech hygienických opatření, náboru sezónních pracovníků, a především na dokončení stavebních prací v dolní části areálu zoo,“ řekl mluvčí zahrady David Nejedlo

Právě stavební práce měly skončit až 4. května, nakonec se ale povedly dokončit dříve. „Kdybychom návštěvníky vpustili již dříve, dokončení stavby by nám to značně zkomplikovalo a prodloužilo,“ dodal ředitel.

Nějaká omezení ale platit budou. Vstupenka půjde koupit pouze elektronicky, a bude mít platnost 24 hodin. Zahrada tak bude kontrolovat počet návštěvníků v areálu. „Naší povinností je uhlídat maximální denní návštěvnost na úrovni 150 osob na 1ha rozlohy zoo. V případě Zoo Liberec to činí necelých 2000 možných návštěvníků denně,“ vysvětlil Nejedlo.

Lidé se také musí připravit na to, že dětské hřiště bude uzavřeno, mimo provoz budou také konzumační zóny. Jezdit nebude ani dětský vláček. Zkrácená bude i otevírací doba, a to od 9 do 17 hodin. 

Zvedá se vstupné

Další změnou je i navýšení vstupného, které se u jednotlivých vstupenek zvedá o třicet korun. Dospělý tak nově v hlavní sezóně zaplatí 160 korun. Pro děti, studenty, seniory, osoby se zdravotním omezením bude i nadále platit snížené vstupné, a to v hodnotě 120 korun v hlavní sezóně a 90 korun v zimní sezóně. Rodinné vstupné vyjde nově na 490 korun pro čtyřčlennou rodinu a 610 korun pro rodinu se třemi dětmi.

Při elektronickém zakoupení vstupenky, což bude zpočátku až do odvolání povinné, bude zoo poskytovat slevu deset korun. „Zahrada tím chce motivovat návštěvníky, aby společně s ní podporovali šetrnější způsob života a nepodíleli se na produkci zbytečného odpadu," uvedla mluvčí zahrady Barbara Tesařová.

Podle Nejedla jsou za zvýšením stále se zvedající ceny nákladů a problémem bylo i uzavření. „Za sedm týdnů trvající uzávěry přišla zahrada o více než šest milionů,“ doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZOO Liberec

Štítky zoo, zoo liberec, vstupné, otevření, zahrada, Liberec, vstupenka, Zoologická zahrada Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo otevře ve čtvrtek, omezí počet návštěvníků. Po třech letech zdražuje vstupné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.