Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

První máj je tady. Přinese polibky v rouškách i protivládní protest

Ve velmi omezené podobě se letos s ohledem na vládní opatření kvůli nemoci covid-19 odehrají připomínky dnešního Svátku práce. Prvomájová shromáždění se nemohou konat s ohledem na rozhodnutí kabinetu, které umožňuje na veřejně dostupných místech pobývat nejvýše v počtu deseti osob. Politické strany tak místo obvyklých akcí chystají především příspěvky na internetu, na tradiční místa vyrazí maximálně jednotlivci.

Politické oslavy na internetu

Vládní ČSSD místo loňského setkání v Lidovém domě chystá video, které dopoledne publikuje na sociálních sítích. Komunisté na webu zveřejnili prvomájový leták s textem předsedy Vojtěcha Filipa o tom, jak při pandemii koronaviru o to víc vyniká důležitost práce. Tradiční setkání na pražské Petříně zrušila ODS, opoziční STAN si připomene 16. výročí od vstupu ČR do Evropské unie na sociálních sítích a někteří starostové vyvěsí vlajky EU na svých úřadech.

Polibky v rouškách

Proti vládním opatřením bude zaměřený protest "Rouška není náhubek", který varuje před zneužitím pandemie. Organizátoři vybídli lidi, aby od 12:00 do 12:05 jakýmkoliv způsobem hlučeli. Tvrdí, že kabinet úpravy svých opatření nečiní na základě rad epidemiologů a odborníků, ale podle přání voličů na sociálních sítích.

Tradiční polibky zamilovaných párů pod rozkvetlou třešní, které mají zapříčinit to, aby políbená žena oplývala zdravím, krásou a plodností, letos pravděpodobně proběhnou s rouškami na obličejích.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky první máj, oslavy, protest, Svátek práce, rouška, sociální síť, Evropská unie, pandemie covidu-19, Vojtěch Filip, ČSSD, ODS, Starostové a nezávislí, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První máj je tady. Přinese polibky v rouškách i protivládní protest  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.