Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Po šestadvaceti letech konec. Jaroslav Voříšek odchází do hasičského důchodu

K hasičům nastoupil už první zářijový den roku 1994. Dlouhé roky působil jako velitel čety libereckých hasičů. Ve středu 22. dubna odsloužil Jaroslav Voříšek poslední směnu a odešel do důchodu.

„Vzpomínám, když jsem nastoupil v roce 2002, tak ty jsi byl už velitel čety, no a teď se spolu loučíme,“ řekl náměstek krajského ředitele Jan Málek, který v letech 2002 až 2007 sloužil ve směně právě i pod vedením Jaroslava Voříška.

Voříšek k libereckým hasičům nastoupil už v roce 1994. Postupně se vypracoval do funkce velitele čety stanice Liberec. Na této pozici působil od roku 2001 až do jeho poslední směny.

Zapojoval se také do hasičského sportu. Mnohokrát reprezentoval sbor na mistrovství republiky v požárním sportu a později především v lezení na umělé stěně. Nevynechal téměř žádný ročník Přeboru nebo Mistrovství HZS ČR v lezení na obtížnost. „Kolegům lezcům z celého HZS ČR se podařilo Jaroslava Voříška vytlačit nejdále na 7. místo, jinak se Jaroslav pravidelně pohyboval mezi šesti nejlepšími lezci HZS ČR více jak 15 let,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Hložková.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky Jaroslav Voříšek, hasič, odchod, starobní důchod, Hasičský záchranný sbor, Jan Málek, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po šestadvaceti letech konec. Jaroslav Voříšek odchází do hasičského důchodu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.