Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Auta, foťáky nebo kola. To a více v Technickém muzeu Liberec

PR článek

Na Zlatém kříži je triangl muzeí, která zaznamenávají historii nejen uměleckou, ale i technickou. V areálu bývalého LVT se pomalu rodí technické muzeum, v jehož zdech se skrývá mnoho pokladů.

Praga, Laurin a Klement, Oldsmobile. To jsou jen některé značky, které najdete ve čtyřech pavilonech Technického muzea. Za cenu 150 Kč pro dospělého, 300 Kč pro celou rodina a 70 Kč pro seniory si je můžete prohlédnout. A navíc mají od 11. do 17. května slevu 30% na vstupné za dospělou osobu.

Pavilon A, kde si krom vstupenek můžete pořídit modýlky, stvrzení o návštěvě dalšího místa na mapě turistickou známkou nebo rozšířit znalosti pořízením tématické knížky. V jeho útrobách se poučíte o historii cyklistického kola a zavzpomínáte na první jízdy s motocykly (nejen) Pionýr. Značné části prostoru dominuje majestátní tahač Mack, jediný kus daného modelu v České republice. Vedle se připravuje nejnovější expozice motocyklu Čechie-Böhmerland. Před odchodem do dalších pavilonů se nezapomeňte vyfotit v Trabantu.

Po příchodu do Pavilonu D  Království automobilů  na vás dýchne noblesa Rolls-Royců, elegance Cadillaců a vlasy budou vlát při pomyšlení na jízdu v rychlém MG nebo AC Cobra.
To vše v rytmu před a po válečných písní, takže se nebojte vyzvat partnera či partnerku k tanci.

Průchodem se dostanete do Pavilonu C, který vznikl ve spolupráci s Boveraclubem a je věnovaný veřejné dopravě. Originál torza první liberecké tramvaje z roku 1897, dějiny liberecké, jablonecké a později společné tramvajové tratě, či pohled do kabiny městského autobusu. To vše je tu, plus si zacinkáte v maketě prvorepublikové tramvaje, šlápnete do pedálů rotopedu pohánějící vlakový okruh a zkusíte si stáhnout pantograf až na zem.

Muzeum je organismus, jako každý jiný a proto se mění. Nezapomeňte, že #Muzeumzije.
Průmyslový Pavilon B se nachází hned za rohem a cestu k němu lemují sportovní verze Škodovek a nejdéle vyráběný vůz – VW Brouk. Tato část muzea vám přiblíží významnou úlohu Liberce ve cvičení leteckého personálu, který pomáhal utvářet nezávislý stát Izrael a vývoji letadla BAK-01. Poukáže na možná zapomenuté téměř prvenství Liberce ve výrobě automobilu za časů Rakouska-Uherska a připomene tvůrce podoby moderního Liberce – otce a syna Liebigů a jejich Textilany. Na závěr vysvětlí, proč se staré fotoaparáty o mnoho neliší od nových.

Otevřeno je každý den a to i svátcích, krom pondělí od 10:00 do 17:00. Novinky sledujte na Facebooku, Instagramu a webu.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv LVT

Štítky technické muzeum, muzeum, Liberec, výstava, Technické muzeum Liberec, Praga, Oldsmobile, historie, Trabant, ŠKODA AUTO a.s., Facebook, Česko, Cadillac

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Auta, foťáky nebo kola. To a více v Technickém muzeu Liberec  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.