Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jsme rádi i za to, komentuje zavírací dobu ve 23 hodin provozovatel libereckých diskoték

Spoluprovozovatel několika diskoték v Liberci Martin Hřebík bude rád, pokud bude moci 25. května po více než dvou měsících otevřít. Myslí si, že lidé přijdou, i když bude muset provoz ukončit před půlnocí. Restaurace, hospody, noční kluby či diskotéky budou muset být uzavřeny mezi 23:00 a 06:00.

„Lidé jsou natěšení, přijdou určitě. Je hodně lidí, kteří potřebují společenský kontakt, zatancovat si," řekl Hřebík. Je ale skeptický k tomu, zda bude skutečně platit to, co ministr řekl. „Už kolikrát něco takto v televizi vláda prezentovala a skutečnost byla jiná," uvedl. Kolega z branže má podle něj vyjádření z ministerstva zdravotnictví a v něm se píše, že diskotéky jsou specifická zařízení a otevírat se 25. května nebudou. „Pokud to ale půjde otevřít, tak jsme vděční i za tu 23:00. V takovém případě začneme v 17:00," řekl Hřebík.

Kontrolovat, zda lidé mají roušky, a zajistit zvýšenou dezinfekci podle Hřebíka půjde. Horší bude zajistit, aby lidé udržovali rozestupy a neshromažďovali se. „To v tanečním klubu nejde. Rozestupy na tanečním parketu? To si nedokážu představit," uvedl.

Současný stav svého podnikání označil za pohyb po tenkém ledě. Koronavirus pro něj "přišel" v nejhorší možné době. Vláda nouzový stav vyhlásila týden před otevřením tanečního klubu v bývalém kině Lípa v centru Liberce, do nějž investoval s partnerem řádově desítky milionů korun. „Tam jsme se strašně zavázali. Kdyby nebyla Lípa, tak to ustojíme. Takto děláme vše pro to, abychom přežili," řekl Hřebík, který v Liberci provozuje i taneční klub TopStar, divadelní klub Jimmy's, taxislužbu a několik restaurací včetně kavárny v hotelu Praha u radnice. Za běžného stavu zaměstnává až 75 lidí, i když většina to má jako pravidelný přivýdělek. Nyní má sotva deset zaměstnanců. „Jsme šťastni za každou korunu," řekl Hřebík. Otevřené má alespoň okénko kavárny Café Praha, tržby jsou sotva na jednom procentu normálního stavu. Pokud nebude moci otevřít, odhaduje, že déle než měsíc už nebude schopen podnikání udržet.

Zklamaný je Hřebík z dosavadní podpory ze strany státu. „V programu Covid I nám napsali, že jsme nesplnili kritéria, a v Covid II nám na naši žádost vůbec neodpověděli. A i na kurzarbeit jsme dostali málo. Vůbec to nedopovídalo tomu, co prezentovala vláda v televizi," dodal.

Autoři | Foto TopStar Liberec

Štítky restaurace, koronavirus, vláda, Liberec, COVID-19, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jsme rádi i za to, komentuje zavírací dobu ve 23 hodin provozovatel libereckých diskoték  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.