Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bazén v Liberci otevřel po 75 dnech. Hrůza absolutní, komentuje nastavená pravidla provozovatel

Jen několik lidí čekalo dnes ve frontě na otevření městského plaveckého stadionu v Liberci, který po 75 dnech obnovil provoz. Nuceně uzavřený byl v rámci republikových opatření, jež měla zamezit šíření koronaviru. Provozovatel městského bazénu Jan Švec nastavená pravidla považuje za strašná.

„Klienti by neměli mít roušky, jen když plavou, když jsou ve vířivkách a na tobogánech," řekl. Prakticky to podle něj vypadá tak, že každý návštěvník bazénu po převléknutí v šatně musí s rouškou přes ústa a nos sejít o patro níže do sprch, bez roušky se osprchuje, znovu nasadí, jde s ní několik metrů k bazénu, kde ji odloží a skočí či vleze bez ní do vody. „Hrůza absolutní," řekl Švec.

Podmínkou je také udržování 1,5 metrových rozestupů ve vířivkách či sauně, a navíc najednou může být v bazénu maximálně 300 lidí. „To je pro nás naštěstí normální návštěvnost. Já se domnívám, že lidé budou i trochu opatrní, takže to nepřekročíme. Podle šatnářek poznáme, kolik máme lidí, a když by to přelezlo, tak zastavíme šatnu i pokladnu," uvedl provozovatel. Maximální kapacita šaten je 900 míst. Podle Švece to vyřešili tím, že vyřadili klíče od skříněk. „Takže se šatnářky nemohou splést," dodal.

Bazén se otevíral dnes už v 7:00 pro držitele permanentek. „Nebyli jsme překvapeni, že těch našich 30 až 40 permanentkářů se sešlo v sedm, všichni se na to těšili, my se těšili na ně," řekl Švec. Pro běžné návštěvníky se bazén otevřel v 10:00. Mezi prvními byl František Heinrich, který přijel z Varnsdorfu. „Už mi to chybělo. Začal jsem chodit do bazénu, že jsem měl problémy s pohybovým ústrojím a bazén mi hodně pomáhá," řekl.

Do sauny vyrazila Ivana Frühbauerová z Liberce. „Přišla jsem dříve, protože jsem si myslela, že tady bude fronta, a pokud je omezený počet lidí, tak jsem si říkala, aby mě nevyhodili. Jinak obvykle chodím od půl jedné," řekla.

Ve frontě také čekali držitelé permanentek, provozovatel bazénu se rozhodl platnost u všech prodloužit o 75 dnů, co byl areál uzavřený. „I když podle právníků bychom nemuseli, ale vážíme si klientů, kteří nám dávají peníze dopředu," uvedl Švec. Provozovateli bazénu po dobu nucené uzavírky pomohlo naopak město. „Pochopilo, že jsme na tom špatně a po celou dobu uzávěry bazénu, nám platilo stoprocentní náklady na média, na vodu, prostě všechny náklady, které jsou nezbytné, i když není provoz," dodal Švec. Zastupitelé města pro bazén schválili tři miliony korun.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky rekreace, koronavirus, bazény, Liberec, bazén, Jan Švec, rouška, šatna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bazén v Liberci otevřel po 75 dnech. Hrůza absolutní, komentuje nastavená pravidla provozovatel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.