Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Pavilon intenzivní medicíny v Jablonci se bude ucházet o ocenění Stavba roku Libereckého kraje

Město Jablonec přihlásilo do letošního ročníku soutěže Karla Hubáčka Stavba roku Libereckého kraje nově vybudovaný pavilon intenzivní medicíny v areálu jablonecké nemocnice.

Jedná se o pětipatrový moderní objekt, který se otevřel na začátku tohoto roku. „Domníváme se, že jde o zajímavý objekt,“ uvedl náměstek primátora Petr Roubíček. 

Autorkou návrhu této budovy je Tereza Jirásková. Za projektem stojí kancelář Ateliér H1 & Ateliér Hájek a investorem bylo město Jablonec. Stavbu pak vyhotovila firma Metrostav. „Stavba trvala necelé dva roky,“ informovala mluvčí města Jana Fričová. Náklady se vyšplhaly na 164,8 milionu korun. 

Špičkově vybavené zdravotní pracoviště bude v soutěži soupeřit například s rekonstrukcí historického středu města Nový Bor, městským úřadem v Desné, rezidencí Park Masarykova nebo sportovní halou v Hodkovicích nad Mohelkou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky Jablonec, soutěž, pavilon, intenzivní medicina, Stavba roku, Liberecký kraj, Karel Hubáček, Metrostav, Nový Bor, Desná, lékařství, Hodkovice nad Mohelkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavilon intenzivní medicíny v Jablonci se bude ucházet o ocenění Stavba roku Libereckého kraje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.