Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Liberecká židle. Ve městě se objeví stolky se židlemi, lidé je budou moci přenášet

Dvacet židlí a čtyři stolky v příštích dnech nechá liberecká radnice umístit na vytipovaná místa v Liberci. Projekt je pojmenovaný Liberecká židle a jeho ambicí je oživit veřejný prostor ve městě.

Město se inspirovalo v podobných projektech po celém světě, u nás třeba v Praze. „V Liberci bude v první fází umístěno 20 židlí a čtyři stolky. Vybavení bude ve správě TSML a KAM bude usilovat o to, aby se mobiliář postupně rozšiřoval,“ uvedl mluvčí radnice Jan Král.

„Stejné židle mohou pořizovat i příspěvkové organizace města, mobiliář pak může být využit na různých prostranstvích a nárazově svezen a využit na akce hromadnějšího typu, jako jsou koncerty či divadelní představení před radnicí,” vysvětluje primátor Liberce Jaroslav Zámečník.

Výhodou podle něj je, že nábytek je mobilní a když se někde neosvědčí, může se přesunout do jiné lokality. „Představují zázemí pro různé kulturně společenské akce ve veřejném prostoru a mohou iniciovat i spontánní aktivity. Liberecká židle je také symbolem a spoluutváří image současného města pro všechny,“ dodal Král.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky Liberecká židle, nábytek, Liberec, veřejný prostor, židle, Jan Král, Jaroslav Zámečník, Praha, projekt, veřejné prostranství, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká židle. Ve městě se objeví stolky se židlemi, lidé je budou moci přenášet  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.