Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zavražděna komunisty. Sedmdesáté výročí smrti Milady Horákové si připomíná i Liberec

Na Evropském domě u krajského úřadu od úterý visí banner s podobiznou Milady Horákové a slovy „Zavražděna komunisty“. Jde o připomínku sedmdesátého výročí zavraždění právě Horákové a také Záviše Kalandry, Jana Buchala a Oldřicha Pecla, kteří byli v červnu roku 1950 ve vykonstruovaném procesu odsouzeni k smrti.

Kromě banneru na Evropském domě vzniklo pietní místo i přímo ve vstupní hale krajského úřadu, kde mohou lidé vyjádřit soustrast s Miladou Horákovou a dalšími obětmi komunistickému režimu.

Bannery s Miladou Horákovou jsou součástí iniciativy Milada 70: Zvražděna komunisty, ke které se mohou připojit jednotlivci i obce a kraje.

Den obětí komunismu si v pátek připomene i Liberec pietním shromážděním u památníku obětem komunismu v Jablonecké ulici.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky Milada Horáková, dekomunizace, Liberecký kraj, krajský úřad, komunismus, Liberec, Záviš Kalandra, Jan Buchal, Oldřich Pecl, smrt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zavražděna komunisty. Sedmdesáté výročí smrti Milady Horákové si připomíná i Liberec  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.