Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ples museli kvůli koronaviru zrušit, den otevřených dveří odnesl déšť. Útulek Azyl Pes letos doprovází smůla

Frýdlantský útulek Azyl Pes shání finance na svůj provoz, jak se dá. Pomoci měly dvě zásadní akce roku ples a den otevřených dveří s voříškiádou. Ani jedné akci ale letos osud nebyl nakloněn.

Když už musel útulek Azyl Pes Krásný les zrušit kvůli pandemii letošní ples, těšila se majitelka Kateřina Vojáčková alespoň na den otevřených dveří, který vždy doprovází soutěž pejsků voříškiáda. Ráno vše vypadalo velmi optimisticky. Bylo krásné počasí a již od deváté hodiny ranní se to v útulku začalo hemžit lidmi a ve tři čtvrtě na dvanáct už bylo v zápisovém sešitě 150 jmen. Jenže přesně v tu dobu se strhla velká průtrž mračen a od té doby už návštěvníci střídavě viseli na stáncích, z nichž dva stejně uletěly, a utíkali se schovat. „Někteří nám viseli na stáncích, jiní čekali v autech, jestli se to přežene, v tomhle byli ti lidé fakt skvělí,” pochvaluje si návštěvníky dne otevřených dveří majitelka útulku Kateřina Vojáčková.

Tradiční soutěž voříškiáda, do níž bylo přihlášeno 29 pejsků, kteří prošli prezencí a veterinární kontrolou, se musela zrušit a nestihl se předvést ani jeden. I tak ale útulek slíbené odměny za účast majitelům schovává k vyzvednutí. 

Celkové ztráty za den otevřených dveří vyčíslila paní Vojáčková na cca 25 tisíc a tím rozhodně finanční trable nekončí. „Špatné je, že nemáme nikde prodejní stánek. Měli jsme prodávat na různých městských slavnostech, např. v Chrastavě, v Hrádku, v Hejnicích, ale všechny ty akce byly kvůli viru zrušeny,” zoufá si majitelka, která má dokonce pro útulek i chráněnou dílnu. „Materiálu na prodej mám z ní dost a samozřejmě nechci ty lidi propustit, protože to nemám kde prodávat, to mi přijde hloupé,” říká a doufá, že se brzy najde nějaké stálé odbytiště. „Ti lidi jsou spolehliví, pracovití a nechci je zklamat tím, že pro ně nemám práci,” dodává.

Štěňátka, která byla nalezena u mrtvé matky. V době přijetí vážila kolem dvou set gramů


Ale zase na druhou stranu, pandemie přinesla i vyšší odbyt pejsků, kterých se za dobu karantény umístilo do rodin 23. Kateřina Vojáčková také zmiňuje, že se pejsci nevracejí. „My jsme se těch lidí ptali, proč si toho pejska pořizují, jestli to není proto, že můžou ven na procházku se psem, a shodovali se v tom, že měli mít dovolenou v létě, aby se mu mohli věnovat, takže tím, že nemůžou chodit do práce, si ho berou už teď.”

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Azyl Pes

Štítky azyl pes, útulek, koronavirus, den otevřených dveří, Kateřina Vojáčková, COVID-19, ples

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ples museli kvůli koronaviru zrušit, den otevřených dveří odnesl déšť. Útulek Azyl Pes letos doprovází smůla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.