Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Knihovny nebo vodojem. O Stavbu roku 2020 Libereckého kraje soutěží 48 projektů

Nové městské knihovny v Hrádku nad Nisou a Železném Brodu, centrum odborného vzdělávání sklářské školy v Kamenickém Šenově nebo nový vodojem v Ohrazenicích připomínající fotbalovou trofej patří mezi 48 projektů, které realizátoři přihlásili do soutěže Karla Hubáčka o Stavbu roku 2020 Libereckého kraje.

Příjem nominací skončil, o vítězích v jednotlivých kategoriích teď bude rozhodovat odborná porota. O svém favoritovi může hlasovat i veřejnost. „Do 17. srpna je otevřeno hlasování prostřednictvím webových stránek stavbaroku.lk/cena-verejnosti," informovala Petra Handlířová ze společnosti ARR - Agentura regionálního rozvoje, která ji zajišťuje.


Soutěž o stavbu roku se koná už pošestnácté, od loňského roku nese jméno architekta, autora libereckého Ještědu Karla Hubáčka. Kraj se také snaží víc zapojit veřejnost, města a obce a zvýšit tak zájem o soutěž i její prestiž. Už loni se zájem výrazně zvýšil. Zatímco ještě v roce 2018 přihlásili investoři a stavebníci jen šest staveb a čtyři studentské práce, loni už porota posuzovala 49 projektů, z toho 42 staveb, jednu stavebně-inovační realizaci a šest studentských prací.


Hlavní cenu pojmenovanou podle autora stavby horského hotelu a vysílače Ještěd architekta Karla Hubáčka rozdělil kraj do dvou kategorií. Kraj zvlášť oceňuje nejlepší stavbu a také nejlepší řešení veřejného prostoru. Loni zvítězila mateřská škola ve Vratislavicích nad Nisou architektů Petra Stolína a Aleny Mičekové, která vedle hlavní ceny získala ocenění i v kategorii inovací a kategorii občanských a průmyslových staveb. Veřejnosti se nejvíc líbila nová hasičská zbrojnice v Krásné Studánce postavená podle návrhu architekta Vojtěcha Šruta. Dostala 738 hlasů.

Autoři | Foto Stavba roku LK

Štítky Stavba roku, Liberecký kraj, soutěž, projekt, Karel Hubáček, architekt, Hrádek nad Nisou, Kamenický Šenov, Železný Brod, Ohrazenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Knihovny nebo vodojem. O Stavbu roku 2020 Libereckého kraje soutěží 48 projektů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.