Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Hasiči z Libereckého kraje odletěli do Bejrútu. Spolu s nimi vyrazili na pomoc i dva psi

Dnes odpoledne nasedlo do letadla celkem 36 členů USAR (Urban Search And Rescue) týmu. Kteří v rámci humanitární pomoci vyrazili do Bejrútu v Libanonu, kde došlo k obrovské explozi skladiště s ledkem.

Česko aktivovalo středně velký USAR tým a na palubu nastoupili mimo také hasiči z Libereckého kraje. „V týmu je Václav Vančura s psem Bellou, Pavel Málek s fenkou Yetti. Oba odlétají jako zkušení kynologové,“ informovala mluvčí hasičů Lucie Hložková.

Spolu s nimi odlétá také Jiří Kovalský, specialista na statiku. Na letadlo do Prahy odjeli společně dopoledne z Turnova. Velké poděkování patří kolegům z kraje Vysočina, kteří pomohli s transportem jednoho z našich kynologů z Vysočiny, který díky nim tak stihl být včas připraven v Turnově k hromadnému transportu na letiště Václava Havla,“ komentovala Hložková.

Tým USAR vyráží do terénu v případě mimořádných událostí nebo živelných katastrof. Na místě pomáhají při záchraně ze sutin, výšek i hloubek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky hasiči, Bejrút, výbuch, USAR, kynologové, Liberecký, Liberecký kraj, Česko, Libanon, Václav Vančura, Turnov, Kraj Vysočina, Letiště Václava Havla, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči z Libereckého kraje odletěli do Bejrútu. Spolu s nimi vyrazili na pomoc i dva psi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.