Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Liberec má nové promo video, do města láká mladé turisty. Liberečáci ho kritizují

Rychlý střih a parta mladých objevujících krásy Liberce a bezprostředního okolí. Tak by se dalo ve zkratce popsat video, které si Liberec nechal zpracovat od místní společnosti Fullart. Hlavním cílem je dostat mladé lidi na návštěvu pod Ještěd. Po zveřejnění na sociálních sítích ale video od Liberečáků sklízí především kritiku.

„No jsem zklamaná..... Jestli tyhle rychle nic neříkající záběry někoho osloví a pobídnou k návštěvě Liberce....?“ komentuje na facebooku města Petra Anna Vaňková a není rozhodně sama.

„Docela by mě zajímala cílová skupina videa. Pro děti a dospívající asi nebude. Těm se nejspíš bude líbit střih a celkové pojetí, ale tahle skupinka nepřijede. Dospělí? Na mě video rozhodně nefunguje lákavě ani zajímavě. Spousta střihů a člověk se ve finále dozví prd. Zajímavost nula. No a důchodce si to ve většině případů ani nezapne,“ komentuje zase Martin Hetver.

Podívejte se na promo video


Video ale obhajuje vedoucí odboru cestovního ruchu, kultury a sportu Markéta Sabáčková. „Video jako lákadlo pro turisty je primárně určeno pro mimoliberečáky a mladší generaci, účelem je tedy „natáhnout“ lidi do Liberce,“ říká.

Podle ní snímek plně reflektuje aktuální trendy v natáčení videí nejenom cestovního ruchu. „Má vyvolávat emoce, což jak je vidět dělá. Je moderní, neotřelé, svižné,“ dodává.

Komentující se pozastavují také nad tím, že se ve videu objevují sdílená kola Rekola, která přitom z rozhodnutí vedení už v Liberci nejsou. „Video vzniklo v době, kdy Rekola fungovala. Účelem není reprezentovat tu značku, ale tu aktivitu, čili jízdu na kole jako takovou,“ vysvětluje Sabáčková.

Autorem videa jsou liberečtí Fullart. Město jeho pořízení vyšlo na 135 tisíc korun plus daň.

Líbí se vám video?

Celkem hlasovalo1491 čtenářů

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky Liberec, promo, video, fullart, Ještěd, Anna Pitašová, krása, Facebook, Rekola, návštěva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Není Nedostál

No, nejlepší na uvedeném youtube videu byla reklama, kterou youtube pláclo před video (reklama na Overlap kapelu - a to musím zmínit, že běžně rock neposlouchám...)

Neděle, 16. srpna 2020, 22:42Odpovědět

Kocour Harry

Alespoň, že se nezapomnělo na ZOO :-)

Sobota, 15. srpna 2020, 07:13Odpovědět

Petr Ruprecht

Proč nejsou ve videu rozjebané ulice, vybydlené domy a továrny, celá 8. března, Jablonecká, díra pod Perštýnem, plac Textilany, Kostel Máří Magdalény, mrtvé Jezírko, přehrada, kina, prázdná nákupní centra od Lípy, přes Atlas, Balon, Korunu, Deltu až po Fórum, proč chybí záběry na obsazené lavičky a patníky od Kraje, přes kulturák, Soukeňák, Šalďák libereckou nepracující men/většinou? A ono se nám zapomnělo na Lidové sady, dětský koutek, bazén, zámeček, tramvaj (jo sorry vole, socka), Výšinu... Jistě, třeba jsem něco nepostřehl. Třeba i to, že Rekola zorvna letos jaksi nefungují. Bez pardonů, to video je sra.ka.

Čtvrtek, 13. srpna 2020, 13:41Odpovědět

Petr Ruprecht

Možná zadání vymyslel magor, možná jen magor zpracoval s partou hic kolorovanou gender-rasově vyváženou ptákovinu. Ale jo, jestli je to určeno pro afro národnosti s naditou šrajtoflí a investicí na golf a chlast, z čehož jsou bílí tygři před očima, tak je to v pořádku. Rodiny s dětmi a starší, na-erte si. A propos, údajně je někde mezi záběry vpašován i odkaz na Henleina :-D. Možná to bude chtít právníka, a nezůstane jen u dislajků.

Čtvrtek, 13. srpna 2020, 13:33Odpovědět

Petr Ruprecht

Takže něco mezi chlastem, golfem, galerií, s hlavičkou Visit Liberec, střihy, efekty a písmem z 80. let a pro - pardon - afro emo generaci XY? To je asi tak stejně stupidní, jako rohlíková story z Liebigova městečka.

Čtvrtek, 13. srpna 2020, 09:27Odpovědět

Michael Bartoň

Sory,ale takovouhle blbost dokáže natočit jen dnešní mláděž a pokud ukážete že se vám to nelíbí nedokážou přijmout kritiku a arogantně vás odsoudí.A ta cena ???

Čtvrtek, 13. srpna 2020, 09:26Odpovědět

Jiří Troták

Jestli to za 135 Kč točila 11leta holka na instáč tak dobrý, jestli to míníte vážně tak bych doporučil snížit objem konzumovaných drog.

Čtvrtek, 13. srpna 2020, 06:57Odpovědět

Radek Malinsky

Nic moc ,dalo by se říct, že tam není nic zajímavého vidět

Čtvrtek, 13. srpna 2020, 03:23Odpovědět

Martin Bazov

Zarážející je, že ve videu z Liberce dostal prostor sluníčkový Feri. Ten liberalismu nám ještě dá na prdel ????????

Středa, 12. srpna 2020, 22:02Odpovědět

Liberec má nové promo video, do města láká mladé turisty. Liberečáci ho kritizují  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.