Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pětina českých zaměstnanců změnila v uplynulém roce práci, třetina kvůli platu

Změnili jste v posledních měsících zaměstnání? Pokud ano, dost možná je tím důvodem finanční ohodnocení. Ukazuje to aktuální průzkum zaměstnaneckých preferencí Randstad Employer Brand Research. Podle něho pětina českých zaměstnanců změnila v uplynulém roce práci a zhruba třetina plánuje změnu zaměstnavatele v průběhu letošního roku.

Průzkum zaměstnaneckých preferencí, který globálně probíhá již 20 let, zkoumá atraktivitu největších zaměstnavatelů v jednotlivých zemích a také aspekty, podle kterých se uchazeči rozhodují při výběru zaměstnavatele. Letošního dvacátého ročníku se zúčastnilo více než 200 tisic respondentů ve 33 zemích a 6136 zkoumaných firem. V České republice se průzkum uskutečnil potřetí, a to na vzorku 4 724 respondentů, kteří hodnotili atraktivitu 150 největších zaměstnavatelů z privátního sektoru.

„Necelá třetina českých zaměstnanců, kteří opustili předchozího zaměstnavatele z důvodu vyššího platu, jinde získalo vyšší mzdu až o deset procent, pětina respondentů našeho průzkumu pak uvedla, že jim nový zaměstnavatel nabídl mzdu vyšší až o dvacet procent,“ říká generální ředitel společnosti Randstad Jacek Kowalak a dodává: „Při rozhodování zda zůstat nebo odejít od stávajícího zaměstnavatele však nehrají roli pouze finanční důvody. Kvůli ochlazení ekonomiky a rostoucí nezaměstnanosti to bude stále častěji jistota práce. Očekáváme, že chuť lidí měnit práci se v následujících měsících výrazně sníží.“

Rozdílné je vnímání důležitosti jednotlivých argumentů pro odchod či setrvání u stávajícího zaměstnavatele také mezi pohlavími. Ženy přikládají větší důležitost než muži atraktivnímu platu a benefitům, jistotě zaměstnání, příjemné pracovní atmosféře, rovnováze mezi osobním životem a prací, lokalitě, nebo flexibilitě. Muži považují za důležitější finanční zdraví, nebo zajímavou práci. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Praha, ohodnocení, zaměstnání, plat, peníze, průzkum, Česko, Randstad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pětina českých zaměstnanců změnila v uplynulém roce práci, třetina kvůli platu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.