Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Září už bude bez tropických teplot. Počasí bude spíš podzimní se srážkami

Srpen spěje do svého finále, stejně jako letošní letní prázdniny. Září bude podle meteorologů teplotně průměrné, počítat musíme i s častými přeháňkami.

Sezonní modely zatím vypočítávají letošní září ve střední Evropě jako srážkově a teplotně průměrné v porovnání s dlouhodobým normálem. V Česku se průměrná zářijová teplota pohybuje na 12,8 °C a srážky na 58 mm. Na tropické teploty jako v letech 2015 a 2016 to v září nevypadá.

Hned v prvním zářijovém týdnu počítejme spíše už s podzimním počasím. Obloha bude převážně zatažená, občas s deštěm nebo přeháňkami. Ráno se mohou objevit mlhy. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 13 až 5 °C. Denní teploty se budou pohybovat mezi 15 až 20 °C, postupně až mezi 20 až 25 °C.

Od 11. do 20. září čekejme polojasnou nebo skoro jasnou oblohu a ojediněle přeháňky. Ranní teploty se dostanou na 11 až 6 °C, přes den počítejme s hodnotami mezi 19 až 24 °C, postupně 15 až 21 °C.

V období od 21. do 30. září bude podle meteorologů polojasno až oblačno, místy s dešťovými přeháňkami. Ranní teploty čekejme mezi 10 až 5 °C, při vyjasnění se objeví i přízemní mrazíky. Rtuť teploměru se přes den zastaví na 15 až 20 °C, přechodně až na 22 °C.

 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, září, předpověď, srážky, podzim, Česko, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Září už bude bez tropických teplot. Počasí bude spíš podzimní se srážkami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.