Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Liberci startují kurzy, které mohou pomoci při hledání zaměstnání

Hledáte novou práci nebo se teprve připravujete na návrat na pracovní trh? Jste maminka na rodičovské dovolené, máte nějaké zdravotní omezení nebo vám již bylo 50 let? Příprava by se neměla podceňovat, a proto je vhodné využít vzdělávacích kurzů, rekvalifikací a kariérového poradenství, které mohou cestu k novému zaměstnání usnadnit.

V Libereckém kraji je několik organizací, jež pomáhají lidem najít pracovní místo dle jejich možností. V současné době je velký zájem o poloviční úvazky, částečnou práci z domova, možnost vyzkoušet si pracovní místo před oficiálním nástupem. „Výhodou je, když můžeme zájemcům poskytovat vzdělávací a poradenské služby zdarma, a to díky financování projektů z Evropského sociálního fondu“ říká paní Grusová ze vzdělávací a poradenské společnosti AABYSS s.r.o.

Jedním z úspěšně realizovaných projektů v Libereckém kraji je 3K pro praxi – Koncepčně a komplexně ke kompetencím pro praxi, který dva a půl roku vedlo Sdružení TULIPAN z.s. spolu se společností AABYSS s.r.o. Během realizace podpořili více jak sto osob, pro které připravili motivační kurzy, kurzy digitální gramotnosti, individuální kariérové poradenství, pracovní diagnostiku, rekvalifikační kurzy a další druhy podpůrných aktivit, díky kterým mnoho absolventů našlo pracovní uplatnění.

Více informací pro zájemce je na webových stránkách www.3kpropraxi.cz

„Nyní na podzim spouštíme další vzdělávací aktivity v rámci navazujícího projektu 3K pro praxi II a budeme se snažit najít práci dalším lidem“ říká paní Kašparová, odborná asistentka ze Sdružení TULIPAN z.s. a dodává: „Hlásit se nám mohou osoby se zdravotním postižením, osoby vracející se do práce po rodičovské dovolené a nezaměstnané osoby starší 50 let“.

Sebevzdělávání je důležité v každém věku, v každé situaci. Nikdy nevíte, jaké dveře se vám tím otevřou.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký, Tulipan, AABYSS, nezaměstnanost, práce, Liberec, Liberecký kraj, projekt, Evropský sociální fond, povolání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci startují kurzy, které mohou pomoci při hledání zaměstnání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.