Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Žaneta se potýká s rakovinou prsu. Myslela jsem, že to je jen tuková žlázka, říká

Jak člověku změní život rakovina? Paní Žaneta z Frýdlantu se o pozitivním nálezu dozvěděla u kolébky své půlroční dcery. A i díky ní věděla, že zákeřnou nemoc dokáže překonat.

„Na prosbu své maminky, která měla za sebou již 2x rakovinu, jsem před 9 lety byla na preventivním vyšetření. Zjistili mi mutaci genu, která zvyšuje riziko vzniku nádorových onemocnění, ale nic víc. Od té doby jsem však pravidelně jezdila na kontroly,“ začíná své vyprávění paní Žaneta. Na další prohlídce byla v březnu 2018, to už byla těhotná. Následující kontrolu pak měla absolvovat až za rok. „V květnu jsem porodila zdravou holčičku a zhruba 5 měsíců na to si nahmatala cosi nepříjemného v pravém prsu. Říkala jsem si, že to bude tuková žlázka, jelikož se mi nedařilo kojit. Nicméně mi to nedalo a raději jsem absolvovala sono prsu, kde byl už viditelný útvar,“ dodává. Následovala biopsie a poté nekonečné čekání na výsledek. „23. listopad 2018 byl můj den „blbec“. Vykradli nám auto, zemřela partnerova babička a mně byla potvrzena rakovina,“ vzpomíná.

Když telefonovala s primářkou, která jí oznámila, že jsou výsledky biopsie pozitivní, stála zrovna u postýlky své půlroční dcery a dívala se, jak spinká. „Samozřejmě mi při pohledu na ni bylo do pláče. Další myšlenky se ale upíraly lepším směrem - že se nevzdám, že rakovinu porazím, že mám pro co žít. A mým hnacím motorem bude právě moje malá dcera, můj otec, rodina a můj partner,“ vzpomíná paní Žaneta, dnes již šťastně vdaná za svého partnera Václava, kterého si nesmírně váží za jeho péči o ni i malou dcerku. Nyní se paní Žanetě daří „v rámci možností“ dobře. Náročná léčba, kterou má za sebou však bohužel nezůstala bez následků. „Někdy trpím velkými bolestmi, ale kvůli své rodině musím být prostě silná,“ vysvětluje.

Ke všem zdravotním obtížím v rodinách, v nichž se znenadání vyskytne vážné onemocnění, přibydou i starosti s financemi. Nebylo tomu jinak ani u paní Žanety. Z tohoto důvodu jí začali pomáhat Dobří andělé prostřednictví nadace Dobrý anděl. „Jejich příspěvky využíváme pro každodenní žití. K nákupu potravin, léků a také pro naši dceru, aby měla vše, co potřebuje. Část peněz pak šetříme na nečekané výdaje.“ 

Chtěli byste i vy začít pomáhat rodinám, které se potýkají s osudem, do kterého zasáhla vážná nemoc? Neváhejte, je to velmi jednoduché. Stačí se stát Dobrým andělem pomocí registrace na www.dobryandel.cz a zvolit libovolnou výši příspěvku. Nadace Dobrý anděl odevzdá rodinám s dětmi, které zasáhla vážná nemoc, váš dar do posledního haléře. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky rakovina, rakovina prsu, dobrý anděl, nemoc, rodina, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roska Hansliková

Roska Hansliková Bojovat s jakoukoliv nemocí není jednoduché, je potřeba hodně sil, kterých se nedostává, ale je důležité nikdy ten boj nevzdávat i když je to v průběhu léčby hrozně těžké. Přeji Vám hodně zdraví a štěstí.

Středa, 23. září 2020, 13:11Odpovědět

Žaneta Pešková

Vážená redakce, prosím Vás o opravu jména manžela, není to Lukáš, ale Václav. Děkuji. Žaneta

Úterý, 22. září 2020, 22:10Odpovědět

Žaneta se potýká s rakovinou prsu. Myslela jsem, že to je jen tuková žlázka, říká  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.