Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Radnice chce revitalizovat lesopark ve Fibichově ulici. Kdy, to zatím jasné není

Vedení Liberce by rádo obnovilo roky zanedbaný lesopark ve Fibichově ulici nedaleko zoologické zahrady. Právě s ní na projektu spolupracuje. Revitalizace by měla stát 3,1 milionu korun, vše je ale ve fázi projektového záměru a není jasné, zda město pro příští rok najde v rozpočtu na akci peníze.

Město chce požádat o dotaci, která by měla činit polovinu celkové ceny. „V případě získání dotace, bude ještě rada města rozhodovat o realizaci a zahájení projektu,“ řekla mluvčí města Jana Kodymová.

Lesopark ve Fibichově ulici v Lidových sadech se po revitalizaci má stát další plnohodnotnou funkční plochou městské sídelní zeleně.  Obnova tohoto veřejného prostoru, včetně vybudování šesti tůní, zvýší propojenost městských parků a umožní průchod upravenou zelení z jedné části města do druhé. Po dokončení druhé etapy, ve které se obnoví cesty a naučná stezka, dojde k propojení budoucího parkovacího domu pod Technickou univerzitou v Liberci se ZOO Liberec.

„Projekt vzniká ve spolupráci se ZOO Liberec, kdy hlavní trasu směrem k zoologické zahradě osadíme panely naučné stezky k posílení zájmu návštěvníků o přírodu,“ dodala náměstkyně pro strategický rozvoj a dotace Radka Loučková Kotasová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky lesopark, radnice, fibichova, Liberec, projekt, dotace, Zoologická zahrada Liberec, Technická univerzita v Liberci, Radka Loučková Kotasová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice chce revitalizovat lesopark ve Fibichově ulici. Kdy, to zatím jasné není  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.