Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kotlíkové dotace končí, máte poslední šanci získat peníze na nový kotel

PR článek

Naposledy můžete v těchto dnech požádat Liberecký kraj o tzv. kotlíkovou dotaci, tedy příspěvek na pořízení nového kotle či tepelného čerpadlo. Další příležitost už nebude.

Program Kotlíkové dotace v Libereckém kraji III se sice vyčerpal již vloni na podzim, Liberecký kraj ale vyjednal s Ministerstvem životního prostředí možnost dalšího financování a k dispozici je 18 milionů korun, které zbyly z 55 milionů přidělených kraji v tomto kole Kotlíkových dotací. Žádat můžete do 30. listopadu 2020.

„Navýšení finančních prostředků na nové kotle a tepelná čerpadla sice neznamená vyhlášení nového dotačního programu, ale peníze navíc z národních zdrojů velice pomohou. Zájem o výměnu kotlů je vždy vysoký. Nyní schvalujeme žádosti do tzv. zásobníku projektů. Celkem 18 milionů tak ještě zbývá k přerozdělení, a já bych proto velice rád vyzval občany k tomu, aby o dotaci požádali. Čas mají ještě do konce letošního listopadu,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Podmínky pro výměnu starého kotle na tuhá paliva 1. či 2. emisní třídy za nový kotel na biomasu, plynový kondenzační kotel či tepelné čerpadlo zůstávají stejné, mění se pouze zdroj financování. 

O Kotlíkové dotace mohli zájemci v Libereckém kraji žádat ve třech vlnách, nyní jsou přerozdělovány peníze ze třetí vlny dotací. Finanční podporu nyní dostane prvních 124 žadatelů, podle odhadů bude dohromady uspokojeno 450 zájemců. 

Poprvé byly Kotlíkové dotace rozdělovány v letech 2016/2017 a mnozí si jistě vzpomenou na fronty zájemců čekajících ve dlouhých frontách u úřadů. V první vlně došlo v Libereckém kraji k 1 328 výměnám za celkovou částku 149 milionů korun. Ve druhé vlně, v letech 2017/2018 se povedlo v Libereckém kraji provést 1 278 výměn za 133 milionů korun a ve třetí, v níž se přijímají žádosti od září 2019, bude rozděleno něco přes 139 milionů korun.

Ohodnoť článek

Štítky kotlíkové dotace, kotel, Liberecký kraj, dotace, peníze, tepelné čerpadlo, Martin Půta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kotlíkové dotace končí, máte poslední šanci získat peníze na nový kotel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.