Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Liberec už má vánoční strom. Douglaska na náměstí dorazí z Řepné ulice, rozsvícení bude online

Už od sedmnáctého listopadu bude mít Liberec na náměstí vánoční strom. Tentokrát to bude Douglaska tisolistá, která dosud roste v zahrádkářské kolonii v Řepné ulici v Horním Hanychově nedaleko Magny. Nyní má přes dvacet metrů, bude ale muset být kvůli bezpečnosti na 14,5 metru.

„Na náměstí ji dovezou dobrovolní hasiči SDH Liberec-Sever, kteří ji postaví a ukotví. Následně pak pracovníci firmy specializované na výškové práce strom ozdobí,“ uvedla mluvčí radnice Jana Kodymová.

Ozdoby nyní vyrábějí děti z libereckých mateřských škol a také občané města, což je letos novinka. „Každý rok ozdoby na strom tvoří děti ze základních a mateřských škol. Základní školy jsou však od poloviny října zavřené, proto se zapojila také veřejnost,“ dodala mluvčí.

Douglaska tisolistá je něco mezi smrkem a jedlí, ale má o malinko delší zelené jehličí a naopak menší šišky. Je odolnější než například smrk.

Tradiční rozsvěcení stromu, při kterém se sejdou na náměstí tisíce lidí, tentokrát kvůli koronaviru proběhne jinak. Bude online v neděli 29. listopadu od 17:30.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky strom, vánoce, Liberec, Liberec XIX-Horní Hanychov, vánoční stromek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec už má vánoční strom. Douglaska na náměstí dorazí z Řepné ulice, rozsvícení bude online  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.