Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vánoční strom v Liberci už svítí. Rozsvícení tentokrát muselo být bez lidí

V kulisách nezvykle prázdného Benešova náměstí se dnes na první adventní neděli rozsvítil liberecký vánoční strom. Čtrnáct metrů vysoká douglaska musela být kvůli protiepidemickým opatřením rozsvícena bez přítomnosti diváků. Normálně se přitom na tuto akci sejde několik tisíc lidí.

V pondělí také začne vánoční tržnice na náměstí, i ta ale bude ovlivněna koronavirem. „Postavili jsme 35 stánků, o jeden méně než loni, jsou ve čtyřmetrových rozestupech," řekl organizátor libereckých trhů Ondřej Červinka. Ve čtvrtek dojde k rozvolnění vládních opatření, trhy tak budou moci proběhnout, nebude se ale prodávat oblíbený svařák ani jídlo.

I letos na náměstí vyrostlo pětadvacet metrů vysoké ruské kolo, které loni při své premiéře vzbudilo hodně emocí.

Letošní advent na náměstí u radnice bude ale ve skromnější podobě. Tradičně se budou o adventních nedělích konat koncerty. První bude on-line od 16:00 a vystoupí členové souboru Madrigalion z Prahy a Cum decore z Liberce pod vedením Čeňka Svobody. Druhý koncert bude patřit sólistce Divadla F. X. Šaldy v Liberci Věře Poláchové a jejím hostům. Třetí adventní neděli vystoupí sólista Národního divadla v Praze Luděk Vele a varhaník Bohuslav Ledl. Čtvrtou neděli bude mít koncert komorní trio 147 z Šaldova divadla.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky vánoce, Liberec, advent, vánoční strom, koncert, vánoční stromek, Benešov, Věra Poláchová, Luděk Vele, Národní divadlo v Praze, Divadlo F. X. Šaldy, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Bukovský

Pěkná vzpomínka...musím říct, že minulý rok byl vánoční strom opravdu moc pěkný a už se těším na ten letošní. Jen bych přidal nějaké vánoční ozdoby, aby byl víc hravější a nadchnul děti- například něco takového https://a-zbozi.cz/762-vanocni-osvetleni Už se těším, až se zapne vánoční osvětlení, budou hrát kolegy a já vyrazím se svou drahou polovičkou na grog :)

Středa, 15. září 2021, 12:51Odpovědět

Vánoční strom v Liberci už svítí. Rozsvícení tentokrát muselo být bez lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.