Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Víc než třicet let ve službě. Řady libereckých hasičů opouští Petr Štajnc

Zarputilý sportovec, hasič tělem i duší a pro řadu svých kolegů i kamarád a rádce. Přesně to je Petr Štajn, který u HZS Libereckého kraje strávil neskutečných dvaatřicet let.

Začínal jako řadový hasič a postupně se vypracoval až velitele družstva, velitele čety a dokonce na velitele stanice Liberec. „V roce přešel na místo vedoucího oddělení IZS a řízení výkonu služby na Krajském ředitelství HZS LK,“ informovala mluvčí hasičů Lucie Hložková.

V loňském roce obdržel Petr Štajnc vyznamenání Za věrnost I. Stupně.

Posledních osm let pak zastával funkci metodika IZS a výkonu služby. Své zkušenosti Petr Štajnc využíval při zásahu u těch největších akcí napříč celým krajem a předával dalším kolegům. Během let u hasičů se Štajnc podílel také na organizaci celé řady cvičení a soutěží. „Přes dvacet let byl jedním z organizátorů soutěže pro mladé hasiče Dvojboj svatého Floriána,“ sdělila Hložková.

Během rozloučení, které proběhlo na konci listopadu, převzal hasič medaili ředitele HZS LK za dlouholetou a obětavou práci.

Ve volném čase byl a stále je Petr Štajnc velkým sportovcem. Potkat ho tak můžete na kole, při běhu nebo i ve stopě v Jizerkách. „Jsem mu vděčný za to, co pro mě v mých začátcích udělal. Byl to můj první velitel stanice, nebylo lehké se zapracovat v neznámém kolektivu, když je vám dvacet let. Petr byl ale spravedlivý, trpělivý, měl náš přirozený respekt a my mladí hasiči jsme k němu po právu vzhlíželi a vážili si ho,“ komentoval Jan Málek, zástupce ředitele HZS LK.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky Liberec, Petr Štajnc, HZS LK, hasiči, Liberecký kraj, Jan Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víc než třicet let ve službě. Řady libereckých hasičů opouští Petr Štajnc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.