Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Změny na Broumáku. Chystá se rekonstrukce Korintu, místo betonového placu náměstí se stromy

Pokud se chcete v Liberci vydat na místo, kde se snad třicet let nic nezměnilo, zajeďte si na Broumovskou ke Korintu. Jenže i tady se zřejmě blýská na lepší časy. Našel se investor, který zrekonstruuje Korint a dokonce městu finančně pomůže upravit betonovou plochu před Korintem, kde budou stromy, rostliny a vznikne tak místo pro trávení volného času i pro akce místní školy.

„Investor je majitelem chátrajícího objektu bývalého obchodního domu Korint a jeho zájmem je zrekonstruovat objekt na polyfunkční dům s byty. Na části přízemí budovy pak plánuje živý parter s obchody a službami,“ popsal vedoucí Kanceláře architektury města Liberec (KAM) Jiří Janďourek.

To je podle něj pro ideální zpráva pro město. „Tento záměr se potkává s dlouhodobou potřebou oživení a kultivace místa i v participativním rozpočtu ověřeným zájmem veřejnosti o revitalizaci náměstí,“ dodal.

Právě revitalizace náměstí sice byla jedním z vítězných projektů participativního rozpočtu města, bez pomoci investora by ale realizace byla na několik let. „Ve spolupráci se soukromým investorem se připravuje plánovací smlouva, aby bylo možné realizovat celou centrální část a kultivovat dopravu v klidu za objektem, s navýšením stání pro stávající rezidenty,“ dodává Jiří Janďourek.

Z betonové plochy tak bude moci vzniknout regulérní náměstí. „Návrh, který zpracovala Kancelář architektury města přináší radikální změnu povrchů, stávající asfaltové plochy budou postupně nahrazeny mlatem, který má lepší vsakové vlastnosti,“ pokračuje architekt.

Prostor bude podle něj bohatě osazen pravidelným rastrem stromů, vznikne zde také nové hřiště a zpevněné dráha pro odrážedla. Celé náměstí bude doplněno o kvalitní městský mobiliář – pobytové lavičky, odpadkové koše a stojany na kola. „Doufáme, že vznikne kultivovaný centrální prostor vhodný pro setkávání, konání školních i jiných společenských akcí a „Broumovská“ tak získá opravdové náměstí,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky broumovská, Korint, náměstí, kam, Liberec, strom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změny na Broumáku. Chystá se rekonstrukce Korintu, místo betonového placu náměstí se stromy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.