Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Liberecký kraj se v systému PES dostal do pátého, tedy nejhoršího stupně

Rizikové skóre v protiepidemickém systému PES za Liberecký kraj za jediný den stouplo o 12 bodů. Dnes je na 81 bodech, což znamená přesun z pásma čtvrtého stupně do pátého, tedy nejhoršího stupně. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví (MZ). Za celou republiku je index v systému PES druhý den za sebou na 71 bodech ze 100, což odpovídá čtvrtému stupni. Přísnější opatření platná pro něj začnou s výjimkami platit v Česku od pátku.

Na okresní úrovni je na úrovni čtvrtého stupně v kraji jen Semilsko, kde index stoupl od středy z 69 na 74 bodů. Ostatní regiony jsou v pátém stupni. Rizikové skóre pro Českolipsko stouplo za den ze 71 na 76 bodů, na Jablonecku je druhý den po sobě na 81 bodech. Stejné rizikové skóre má aktuálně i Liberecko, za jediný den stouplo o deset bodů, ve středu bylo na 71 bodech.

Za středu v Libereckém kraji přibylo 466 nových potvrzených případů koronaviru, což je o 164 víc než před týdnem. Zároveň je to nejvíc od 12. listopadu, kdy bylo zjištěno 622 případů. V souvislosti s koronavirem v tomto týdnu zemřelo v kraji 19 lidí. Od začátku epidemie je zemřelých 348 lidí, kteří měli pozitivní test na covid-19.

Od března testy potvrdily nákazu u více než 27 tisíc lidí s bydlištěm v Libereckém kraji, vyléčených je přes 23 tisíc. Takzvaně aktivních případů, mezi něž patří i pozitivně testovaní bez příznaků onemocnění, je v kraji podle údajů MZ přes 3500. Z okresů kraje je na tom podle přepočtu na 100 tisíc obyvatel nejlépe Českolipsko s 307 nakaženými a nejhorší Liberecko s 439.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, Liberecký kraj, covid, pes, Protiepidemický systém České republiky, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, COVID-19, okres Česká Lípa, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj se v systému PES dostal do pátého, tedy nejhoršího stupně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.