Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Od úterý se může prodávat spodní prádlo a dětské oblečení. Otevřou i papírnictví

Od úterý se mohou otevřít papírnictví, obchody s oblečením a botami pro děti a prodejny se spodním prádlem. V pondělí to projedná vláda. Premiér Andrej Babiš (ANO) to řekl České televizi (ČT). Další úpravu opatření proti šíření koronaviru zatím premiér nepředpokládá, dodal.

"Od úterý, předpokládám, že vláda to schválí, rozšíříme segment maloobchodu, to znamená papírnictví, prodejny s dětským oblečením a obuví, prodejny spodního prádla," vyjmenoval Babiš zboží, které budou opět moct prodávat malé obchody i obchodní řetězce. Neupřesnil, jestli bude dětské zboží omezeno nějakou věkovou hranicí. Dosud tyto výrobky nepatřily do takzvaného základního sortimentu, který se může prodávat i v době uzavření většiny obchodů.

Další zmírňování protiepidemických omezení Babiš zatím neočekává. "Nějaké další rozvolňování si neumím představit při tomto počtu hospitalizovaných," uvedl v České televizi. V nemocnicích je s covidem-19 nyní v Česku téměř 6.500 lidí, víc než 1.100 z nich je ve vážném stavu.

Ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček (za ANO) dnes v televizi Prima řekl, že vláda bude asi ve středu jednat o přesunu do čtvrtého stupně protiepidemického systému PES. S využitím systému se nastavují opatření proti koronaviru, nyní v Česku z rozhodnutí vlády platí nejpřísnější pátý stupeň. Pro případné zmírnění opatření musí index PES v nižším pásmu zůstat aspoň sedm dní, to by mohlo nastat právě ve středu.

Havlíček ale zdůraznil, že pro rozhodnutí o možném zmírnění opatření bude klíčový vývoj epidemické situace v následujících dnech a také stav v nemocnicích. "Musíme být obezřetní. Nechceme ani den omezení navíc, ale musíme si být jistí, že se situace po otevření zase rychle nezhorší," řekl ministr. Šíření epidemie v končícím týdnu zmírňuje z rekordních hodnot minulého týdne, denní přírůstky nových případů koronaviru ale ve všech pracovních dnech přesahovaly 8.000 a v úterý a ve středu se dokonce přiblížily 11.000.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto terezah-style.blogspot.com

Štítky spodní, prádlo, obuv, papírnictví, obchod, služby, COVID-19, vláda, rozvolnění, úterý, spodní prádlo, oblečení, Česká televize, Andrej Babiš, ANO 2011, Karel Havlíček, Česko, Protiepidemický systém České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od úterý se může prodávat spodní prádlo a dětské oblečení. Otevřou i papírnictví  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.