Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Baťa se loučí s Baťou. Prodejna obuvi se stěhuje z centra Liberce do OC Nisa

Jeden ze symbolů předválečného českého Liberec, obchodní dům Baťa na Soukenném náměstí, už dále nebude Baťa. Značka už za pár dní opustí původní objekt postavený právě jako prodejnu bot ve třicátých letech minulého století. Stěhování ale není tak úplně dobrovolné, majitel budovy společnosti neprodloužil smlouvu. Prodejna se stěhuje do Obchodního centra Nisa, objevit by se ale měla nejspíš i v OC Forum. Na stěhování upozornil server liberec.rozhlas.cz.

Význam prodejny se postupně zmenšoval, aktuálně má Baťa v budově obsazená tři patra. „Ostatní patra už byla v pronájmu jiným nájemcům. Takže my tam máme právní kancelář, máme tam online obchod s outdoorovým oblečením, máme tam realitku, zubní laborantku,“ řekl rozhlasu zástupce majitele budovy Viktor Šimeček.

Nájemci po Baťovi se tak teprve budou hledat, podle Šimečka by v domě mohla být například kavárna. Prodejna obuvi končí už za pár dní, poslední den bude otevřená 19. února, pak se přestěhuje do OC Nisa.

Prodejna Baťa podle vyjádření v domě končí kvůli neprodloužení nájemní smlouvy. „Rozhodnutí majitele objektu Bata Heritage nám neprodloužit nájem nás mrzí s ohledem na tradici prodeje bot, která je s domem spjatá. Nicméně rozhodnutí plně respektujeme," řekla Drbně marketingová manažerka Baťi Denisa Jandová.

Baťu tak Liberečáci najdou v OC Nisa, z centra města ale značka zmizet nechce. „Intenzivně nyní jednáme o otevření nové prodejny v centru města. Vyjednáváme o relokaci prodejny v rámci centra města do nedalekého nákupního centra. Komplikace spojené s koronavirem tuto aktivitu pouze pozdržely, ale určitě neukončily," dodala.

Dům obuvi Baťa

Devítipodlažní Dům obuvi Baťa byl postaven v letech 1931 až 32. Od té doby se tu prodávala obuv, byly tu ale i přidružené služby související s obchodní strategií firmy Baťa, jako je manikúra, pedikúra, správka obuvi nebo masáže. V roce 1992 byl dům v restituci vrácen původním majitelům, Baťa zde tak byl v nájmu. Od roku 1958 je dům kulturní památkou.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky baťa, Liberec, dům obuvi, boty, prodejna, stěhování, oc nisa, Lužická Nisa, dům, Obchodní Centrum Nisa, Viktor Šimeček, centrum města, Instagram, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petra Holmanová

Tak v tom nejsme sami. jako prodavačka ve výdejním okénku přímo na terminálu mhd

Sobota, 27. února 2021, 03:32Odpovědět

Baťa se loučí s Baťou. Prodejna obuvi se stěhuje z centra Liberce do OC Nisa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.