Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Bude to pořádně klouzat. Meteorologové varují před silnou ledovkou

Změna počasí přinese další komplikace. Kvůli odtávání sněhu a dešti bude voda na zemi přimrzat a bude se tvořit ledovka. Varování platí od dnešní půlnoci do zítřejšího poledne. Poté se má oteplit a ledovka pomine.

Meteorologové v Libereckém kraji varují před silnou ledovkou. Hrozí při ní nebezpečí úrazů při chůzi, vysoká nehodovost a možné výpadky v dodávce elektřiny nebo zdravotnických služeb, uvedli meteorologové. Doporučili, aby lidé omezili vycházení ven a jízdy autem jen na nezbytné případy.


Pršet má v noci na středu a ve středu dopoledne, přičemž na podchlazeném povrchu bude déšť namrzat a tvořit ledovku. V severovýchodní polovině území pak mrznoucí déšť většinou přejde v déšť se sněhem nebo mokrý sníh a během dne budou srážky od západu ustávat.

„Dnes i v dalších dnech bude docházet k odtávání sněhu, na mokrých površích se bude při poklesu teplot pod nula stupňů opakovaně tvořit náledí a zmrazky. Hrozí také pády sněhu a rampouchů ze střech," doplnili k očekávanému počasí meteorologové.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky chmu, počasí, ledovka, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bude to pořádně klouzat. Meteorologové varují před silnou ledovkou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.