Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Výzva Neseď! Makej! rozhýbala takřka dva tisíce dětí

PR článek

Děti dnes v době distanční výuky a lockdownu velmi trpí nedostatkem pohybu – chybí jim tělesná výchova i sportovní kroužky. Právě proto si pro ně organizátoři ze Sport Parku Liberec připravili čtyřtýdenní sportovní výzvu Nesed! Makej! plnou úkolů i odměn pro účastníky, které se nakonec zúčastnilo téměř 2 000 dětí. Nejmladšímu přitom byl pouhý rok. Celá výzva byla připravena tak, aby respektovala všechna platná nařízení vlády ČR a děti ji tak mohly absolvovat individuálně nebo za podpory rodičů.

Během jednoho měsíce děti mohly absolvovat celkem čtyři úkoly – například skákání žabáků, běh na 1 400 m apod. Úkoly byly uzpůsobeny tak, aby je zvládly děti všech věkových kategorií. Jako motivace dětem sloužily zajímavé věcné ceny určené pro vítěze jednotlivých kategorií (do 6 let, od 7 do 9 let, od 10 do 12 let a od 13 do 15 let) od hlavních partnerů výzvy, kterými byly společnosti Decathlon, Cycology, Tým silniční bezpečnosti a Sport Kids, a také od Bílých Tygrů Liberec nebo společnosti Mocca.

Garantem celé výzvy pak byl Globus Česko Liberec, který se Sport Parkem Liberec dlouhodobě spolupracuje na akcích zaměřených na podporu zdravého pohybu a stravování dětí, jako je například příměstský tábor Hravé prázdniny.

V průběhu všech výzev děti online formou podpořily sportovní hvězdy, mezi kterými nechyběl fotbalista Horst Siegl, biatlonistka Lucie Charvátová či mistr světa v capoeiře Tomáš Zummer a mnoho dalších.

„Jsme rádi, že se naše výzva Neseď! Makej! setkala s tak velkým úspěchem. Ukazuje to, jak rády se děti hýbou, jsou soutěživé a sport ke svému životu potřebují. I kvůli nim bychom si opravdu moc přáli, aby se celá situace vrátila do normálu a děti měly přístup ke sportu jako dříve,“ uvedla manažerka celého projektu Tereza Matulová z pořádající společnosti SFM Liberec.

Ohodnoť článek

Štítky Neseď! Makej!, sport park, výzva, sport, Liberec, Česko, Horst Siegl, Lucie Charvátová, Decathlon, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výzva Neseď! Makej! rozhýbala takřka dva tisíce dětí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.