Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stavební buňky na nádraží zůstanou ještě rok, pak se zázemí přestěhuje

Od devadesátých let má Liberec provizorní zázemí autobusového nádraží. A ještě zhruba rok několik stavebních buněk postavených na sobě dál fungovat bude. Už příští rok ale mají být zbourané. Pokud půjde vše podle plánů vedení města.

Právě v devadesátých letech bylo nové autobusové nádraží postaveno s tím, že zázemí z buněk bude jen provizorní a zmizí během několika let. Několik let se ale výrazně protáhlo. O zbourání buněk a novém nádraží se intenzivně mluví od roku 2015, kdy se objevily plány na nové nádraží.

Nový autobusák byl i jedním z předvolebních témat, když měl projekt připravený tehdejší ekonomický náměstek Korytář, jenže po volbách nové vedení kraje projekt předalo kraji a nakonec se nestavělo.

Co tedy s buňkami bude? Jejich příběh pokračuje dál, zmizet by mohly příští rok. „Příští rok by měl být posledním rokem těchto nevzhledných buněk. Souvisí to s rekonstrukcí Uranu, kde bude vybudováno nové zázemí pro autobusové nádraží,“ řekl primátor Liberce Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj).

Ve chvíli, kdy vznikne nové zázemí autobusového nádraží v Uranu, osud buněk bude zpečetěn. 

Město také nadále chystá přesun autobusového nádraží na vlakové nádraží. „Bude to investice kraje a my s tím budeme pomáhat,“ dodal Zámečník.

Tady si ale Liberečáci budou muset ještě počkat, sám primátor dokončení nového autobusáku odhaduje na zhruba deset let.

Město nyní připravuje dokumentaci k přeměně horního zálivu autobusového nádraží, kde má vzniknout velkokapacitní parkoviště. „Z původního nádraží bychom udělali park a další plochy by mohly být zastavěny bytovými jednotkami,“ informoval primátor.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky autobusák, Liberec, nádraží, stavební buňky, autobusové nádraží, primátor, Jaroslav Zámečník, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radek Mrázek

To zase bude tunel jak prase..................

Středa, 7. dubna 2021, 21:25Odpovědět

Stavební buňky na nádraží zůstanou ještě rok, pak se zázemí přestěhuje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.