Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Inspektoři zakázali prodej nebezpečné USB nabíječky. Při použití hrozí úraz vysokým proudem

Česká obchodní inspekce (ČOI) varuje před nebezpečnou nabíječkou SWISSTEN CLT304 z Číny. Při zapojení do zásuvky a dotyku může hrozit vysoké riziko úrazu elektrickým proudem. Inspektoři uložili zákaz dodávání výrobku na trh a jeho okamžité stažení z trhu.

Inspektoři u výrobku zjistili vysoké riziko úrazu elektrickým proudem až smrti spotřebitele v případě, že se dotkne USB konektoru na těle výrobku.

Inspektoři kromě vysokého rizika úrazu elektrickým proudem zaznamenali také špatné značení. Nebylo na něm uvedeno obchodní jméno a kontaktní adresa výrobce, kontaktní adresa dovozce a nebyla uvedena ani jmenovitá hodnota vstupního proudu.

ČOI prodejci uložila zákaz dodávání výrobku na trh a okamžité stažení uvedeného výrobku z trhu. Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na Ministerstvu průmyslu a obchodu, informace o výrobku byly zveřejněny v systému RAPEX,“ doplnil tiskový mluvčí České obchodní isnpekce Jiří Fröhlich.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto coi.cz

Štítky ČR, trh, zdraví, elektronika, ČOI, Česká obchodní inspekce, elektrický proud, Čína, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, Jiří Fröhlich

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inspektoři zakázali prodej nebezpečné USB nabíječky. Při použití hrozí úraz vysokým proudem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.