Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Psi roztrhali kolouchy přímo v přezimovací obůrce. Mějte své mazlíčky na vodítku, žádá KRNAP

Psi o víkendu roztrhali čtyři kolouchy v přezimovací obůrce v Krkonošském národním parku (KRNAP). Pracovníci KRNAPU proto opakovaně žádají návštěvníky, aby měli své psy na vodítku. Přitom stezky kolem přezimovacích obůrek jsou až do konce dubna uzavřené, aby měla zvěř v zimě klid.

„Pejskaři, prosíme, mějte své miláčky na vodítku! O víkendu roztrhali psi čtyři kolouchy přímo v přezimovací obůrce. V místě, které je přes zimu jejich bezpečným domovem. Díky obůrkám zvěř nepůsobí škody v lese. Pokud se ale do obůrky dostane neposlušný pes, je to tragédie,“ uvedla Správa KRNAP.

Informace na sociálních sítích vyvolala bouřlivé reakce. „Vysoká zvěř je stejně přemnožená. Jestli máte nějakej problém, choďte si na vodítku sami,“ píše Ondřej Duchoň. „Do lesa chodím a chodit budu na volno. Moji psi se venčí na jedné louce se srnkami a liškami,“ napsal uživatel Petr Gary Sonnenschein. „Nechápu psa na volno v lese. A ještě ke všemu v chráněné oblasti. Jasně, že neházím všechny pejskaře či majitele psů do jednoho pytle, jsou i zodpovědní, kteří mají své psy pod kontrolou. Ale pokud se někdo neumí v lese či jinde chovat, tak mu nasázím pokuty,“ míní Jana Veselá.

Od 1. prosince až do 30. dubna je přitom v Krkonoších uzavřeno sedmnáct stezek, které vedou v blízkosti přezimovacích obůrek. Správa KRNAP je uzavírá, aby měla zvěř v zimě klid a nerušili ji turisté.

Podle zákona o myslivosti musí být pes mimo obec pod vlivem svého pána. Soudní znalci se ale ve většině případů shodují, že pod vlivem svého pána je pes pouze na vodítku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KRNAP

Štítky pes, les, KRNAP, přezimovací obůrka, vodítko, zvěř, útok, Krkonošský národní park, Správa Krkonošského národního parku, Jana Veselá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Psi roztrhali kolouchy přímo v přezimovací obůrce. Mějte své mazlíčky na vodítku, žádá KRNAP  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.