Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kousek Slunce pro všechny. Spolek chce v Liberci otevřít multifunkční prostor, chybí už jen málo

Začalo to malým stánkem, se kterým cestovali po celém Česku, poté obchůdek zakořenil v Liberci. Jenže aktivity spolku Kousek Slunce se stále rozrůstaly a malé prostory už nestačí. Spolek se tak rozhodl otevřít multifunkční prostor, kvůli kterému vytvořil i kampaň na Hithitu.

„Naším přáním je vytáhnout lidi z izolace a připomenout jim, jak moc je důležitá radost a tvořivost,“ vysvětluje za Kousek Slunce jeden z členů, který si říká Havran. „Chceme v Liberci otevřít multifunkční prostor vhodný pro všechny! Místo pro společné setkávání, tvoření, hraní, cvičení a odpočinek od všedních starostí,“ pokračuje.

Přispět spolku můžete tady

Jejich nový prostor by měl podporovat ruční výrobu, barterový obchod, měl by vzdělávat, inspirovat, ale i sbližovat přátele a rodiny. Na místě má vzniknout prostor pro workshopy, přednášky, ale i soukromá místnost pro odpočinek.

„Jsme skupina přátel, kteří pomáhají lidem, ať předměty, slovem, inspirací nebo jednoduchými technikami, znovu najít sami sebe, svoji radost, vášeň a štěstí,“ charakterizují se Kousek Slunce.

Vytvořit podobný prostor chce ale peníze, hodně peněz. Proto se rozhodli vytvořit kampaň na Hithitu. Ta se právě nyní blíží ke svému konci. A chybí už jen málo. „Budeme rádi, když nás lidé podpoří,“ dodává Havran.

Jejich cílem je získat 380 tisíc korun, tato meta už je velmi blízko. Stále je to ale jen začátek, kdy spolek za tyto peníze udělá hlavní rekonstrukci tak, aby prostor mohl fungovat. Vymyšlené má ale i další etapy, které by prostor nadále vylepšovaly.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kousek Slunce

Štítky kousek slunce, prostory, HitHit, kampaň, Slunce, Liberec, Česko, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kousek Slunce pro všechny. Spolek chce v Liberci otevřít multifunkční prostor, chybí už jen málo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.