Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Areál bývalého nádraží v České Lípě koupilo město. Místo bezdomovců tu bude polyfunkční zástavba

Nepořádek, kterému vévodí zchátralá budova bývalého městského nádraží. Tak roky vypadal areál v České Lípě, který nyní koupilo město. Bydleli tu bezdomovci, zasahovat u požárů museli hasiči, nyní chce město místo nejprve uklidit, příští rok zbourat budovu a v budoucnu hodlá postavit novou městskou zástavbu.

„Celé získané území je ve velmi zanedbaném stavu, ekologická zátěž však byla odstraněna ještě před tím, než město získalo pozemky do majetku. Do konce května na místě naši pracovníci zahájí kompletní úklid, aby plochu zbavili největšího nepořádku,“ uvedla starostka města Jitka Volfová

Radnice také zabezpečí drážní budovu tak, aby se do ní již nikdo nedostal a nedocházelo tak k dalšímu hromadění nepořádku. „Po vyčištění celé plochy zde plánujeme provádět průběžné menší úklidy, abychom získaný majetek udržovali v dobrém stavu,“ dodala starostka. Demolice drážní budovy je pak v plánu na příští rok.

Radnice vykoupila pozemky od Českých drah. Jde o 60 tisíc metrů čtverečních, za které zaplatila 22,6 milionu korun. V budoucnu tu město počítá s byty i prostory k podnikání, lokalitu plánuje i napojit na městský okruh. 

Pro Českou Lípu se tak zakončilo více než desetileté snažení pozemky získat. Poprvé o tom zastupitelé jednali už v roce 2010. Tehdy ale chtěly České dráhy za pozemky 65 milionů korun, což neprošlo, poté se cena snížila na 53 milionů, ani tak ale radnice kupovat nechtěla. 

„Díky řadě jednání se podařilo snížit kupní cenu tak, aby byla pro město přijatelná. Získané pozemky jsou cennou rozvojovou plochou, se kterou do budoucna počítáme,“ doplnila českolipská starostka.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Česká Lípa

Štítky bývalé nádraží, Česká Lípa, radnice, pozemek, České dráhy, Jitka Volfová, bezdomovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Kučera

Ještě že pro bordel ve městě musí drbna až do Lípy :-D Chcete ukázat tucty míst v Liberci? Jinak u Kaplanky opět stříkačky, obaly, chlív... takže trestní oznámení a oficiální stížnost na město, MP a PČR. Ať už si tu ostudu vyžerou ti praví.

Pátek, 14. května 2021, 13:32Odpovědět

Areál bývalého nádraží v České Lípě koupilo město. Místo bezdomovců tu bude polyfunkční zástavba  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.