Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Město nechá zrevitalizovat park ve Fibichově ulici. Vzniknou i tůně

Přes tři miliony korun bude stát revitalizace roky zanedbaného lesoparku v liberecké Fibichově ulici. Původně nebylo jasné, kdy k ní dojde, nyní ale město získalo dotaci 1,8 milionu korun, a tak se revitalizovat může. Vznikne tak nová udržovaná plocha i s několika tůněmi.

Lokalita ve Fibichově ulici je zanedbaná desítky let, při bližším pohledu se v ní dají najít zbytky malých vodních děl. Ty chce město obnovit ve formě tůní, které budou sloužit jako biotop pro obojživelníky a další na vodu vázané živočichy.

„Získáme díky tomu další plnohodnotnou funkční plochu sídelní zeleně a zároveň tím dojde ke zvýšení propojenosti městských parků. Navíc tam bude umožněn průchod upravenou zelení z jedné části města do druhé,“ řekla náměstkyně primátora Radka Loučková Kotasová.

Po dokončení druhé etapy, ve které se obnoví cesty a naučná stezka, dojde k propojení budoucího parkovacího domu pod Technickou univerzitou v Liberci se ZOO Liberec.

„Projekt vzniká ve spolupráci se ZOO Liberec, kdy hlavní trasu směrem k zoologické zahradě osadíme panely naučné stezky k posílení zájmu návštěvníků o přírodu,“ dodala náměstkyně.

Celkové náklady na revitalizaci jsou 3,1 milionu korun, Liberec získal dotaci 1,8 milionu korun z operačního programu Životní prostředí. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky lesopark, radnice, fibichova, revitalizace, Zoologická zahrada Liberec, Radka Loučková Kotasová, Technická univerzita v Liberci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město nechá zrevitalizovat park ve Fibichově ulici. Vzniknou i tůně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.