Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Jablonci mají dvě nové ulice, Masnou přejmenovali na Mincovní

V Jablonci přibyly dvě nové ulice - Alfonse Muchy a U Jezírka. Jde o ulice, které vznikly při výstavbě nových rodinných a bytových domů, jejich pojmenování usnadní tamním obyvatelům orientaci. Zastupitelé druhého největšího města v Libereckém kraji také rozhodli přejmenovat Masnou ulici na Mincovní.

O přejmenování Masné ulice požádala v dubnu Česká mincovna, která tam plánuje výstavbu nového závodu na místě bývalého masokombinátu. Projekt by chtěla mít připravený do konce letošního roku. „Důvodem investice do vlastního závodu je zajištění prostoru pro ergonomické uspořádání pracovišť z hlediska výrobních a na ně navazujících procesů, a tím zvýšení efektivity práce," řekl ředitel Michal Drtina. Nový areál poskytne navíc podle něj firmě prostor k dalšímu růstu. Náklady Mincovna odhaduje zhruba na 100 milionů korun.

Česká mincovna vznikla v roce 1993, dnes je výhradním dodavatelem tuzemských oběžných mincí i pamětních mincí pro Českou národní banku. Emituje také vlastní pamětní mince a medaile, repliky historických mincí, žetonů a zabývá se distribucí investiční slitků. Od svého založení působí v areálu bývalé Bižuterie U Přehrady, který teď z velké části patří jabloneckému výrobci zabezpečení Jablotron. O stěhování do vlastního uvažují v mincovně už několik let. Výrobu by chtěli v budoucnu otevřít i turistům.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky Jablonec, ulice, mincovní, masná, Alfons Mucha, mince, Liberecký kraj, Česká mincovna, Česká národní banka, Jablotron

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonci mají dvě nové ulice, Masnou přejmenovali na Mincovní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.