Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Obludný hybrid, říká k otevření klubů a diskoték provozovatel čtyř libereckých podniků

Za hybridní považuje dnešní rozhodnutí vlády ohledně pondělního otevření hudebních klubů liberecký provozovatel čtyř klubů a diskoték Martin Hřebík. Zatím neví, zda otevře. Počkat si chce na detailnější informace. „Vypustili obludného hybrida, nikdo neví, co s ním," řekl Hřebík. Reagoval na skutečnost, že vláda sice umožnila od pondělka 31. května otevření klubů a diskoték, nebude se v nich ale smět tančit. To Hřebíkovi vadí.

„Nedovedu si představit, jak bude kdokoliv ty lidi omezovat, když si stoupnou a začnou pohupovat v bocích. To je prostě nesmysl," prohlásil.

Od pondělí se budou moci s režimovými opatřeními otevřít hudební, herní, taneční či společenské kluby a diskotéky. Na rozdíl například od restaurací a dalších služeb návštěvníci budou muset mít antigenní či PCR testy na koronavirus provedené zdravotníkem, nikoli samotesty. Lidé se kromě testů budou moci prokázat potvrzením o prodělání nemoci nebo očkování proti covidu-19. Budou muset mít ochranu dýchacích cest a dodržovat rozestupy. K dispozici budou pouze místa na sezení.

„Tanec nesporně znamená mnohem vyšší kontakt mezi lidmi, zadýchávání se, šíření choroby," řekl na tiskové konferenci po jednání vlády ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). „Lidé mohou přijít, sednout si, pobavit se, konzumovat, ale tanec jakožto nějaká činnost, která se vztahuje ke kontaktu mezi lidmi, umožněna v tuto chvíli není," dodal ministr.

Hřebík je přesvědčen, že tento dodatek k otevření hudebních barů je protizákonný. „Odporuje to předchozímu rozhodnutí Nejvyššího správního soudu," řekl. Vojtěch uvedl, že podmínky pro omezení restaurací a služeb se zmírňují právě kvůli rozhodnutí Nejvyššího správního soudu (NSS).

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky kultura, zábava, koronavirus, Liberec, vláda, Nejvyšší správní soud České republiky, Adam Vojtěch, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obludný hybrid, říká k otevření klubů a diskoték provozovatel čtyř libereckých podniků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.