Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Otestujte si „vejšku“ nanečisto. IT je zábava i pro holky

PR článek

Letní škola IT v Liberci startuje v neděli 15. srpna. Ta se snaží středoškolačkám během jednoho týdne ukázat, že vysoká škola nemusí vždy znamenat nudný výklad a odpočítávání minut do konce výuky. V rámci programu budou dívky programovat, sportovat, ale také grilovat nebo navštěvovat velké IT firmy.

Hlavní myšlenka Letní školy IT pro holky ze středních škol je ukázat jim možnosti informatiky ve věku, kdy se rozhodují, kam budou ve svém životě dál směřovat. „Mou velkou motivací byla chuť zažít něco nového, poznat nové lidi a dostat se do jiného prostředí. Strach a obavy okamžitě zmizely. Většině holek se ulevilo, když jsme začaly mluvit o svých IT schopnostech, kdy velké množství z nás končilo zapnutím počítače, popřípadě i jeho vypnutím,” přibližuje své zkušenosti účastnice loňské letní školy Kateřina Chalupová.

Letní škola IT v roce 2020

Středoškolačky mají i letos jedinečnou šanci poznat univerzitní prostředí ještě dříve, než si vůbec podají přihlášku. Na dívky čeká tým zkušených lektorů a koučů z týmu neziskové organizace Czechitas, kteří je během pěti nabitých dnů naučí vytvořit webové stránky, upravovat fotky, pracovat s vektorovými křivkami či naprogramovat základní funkce pro webové aplikace.

To, že IT není zrovna cesta, kterou by se každá středoškolačka vydala, neznamená, že si svět počítačů nezamiluje. V minulých letech si dívky například vyzkoušely virtuální realitu, roztančily robota, dostaly se na exkurze do velkých IT firem jako jsou SAP či Honeywell, a na závěr zažily hackathon, kdy za jediný den dokázaly v týmu vytvořit aplikaci, hru a dokonce i webovku. 

Pro více informací a přihlášení se podívejte zde.

Tento týden navíc Czechitas slaví Den dětí slevou 30 % na Letní školu IT! Přihlas se a v přihlášce uveď kód “czchts30". Sleva platí do konce týdne.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Czechitas, tábor, vejška nanečisto, tul, univerzita, Liberec, SAP SE, Honeywell

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otestujte si „vejšku“ nanečisto. IT je zábava i pro holky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.