Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na českém trhu se objevily krevety obsahující nebezpečnou bakterii

Jestli si rádi pochutnáte na mořských plodech, dobře se podívejte, jestli nemáte v mrazáku krevety, které vidíte na snímku. Právě v takovém balení odhalil laboratorní rozbor bakterii Vibrio paraheamolyticus, která může způsobit otravu projevující se velmi závažnými zažívacími potížemi.

„Vzhledem k uvedeným skutečnostem se jedná o potravinu nevhodnou k lidské spotřebě a inspektoři nařídili neprodlené stažení předmětné šarže z tržní sítě,“ shrnul mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva.

Inspektoři vzorek potraviny odebrali v pobočce společnosti mrazeneryby.cz. V provozovně inspektoři již dříve zjistili prodej jiné šarže mražených krevet s prošlým datem použitelnosti, kterou z tohoto důvodu na místě zakázali.  

Za závadnou potravinu tentokrát inspekce označila krevety vannamei celé syrové v balení 300 gramů, číslo šarže X1692012BUXX a datem minimální trvanlivosti 12/2021.

„Inspekce důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří mají uvedenou šarži potraviny doma, aby ji nekonzumovali,“ dodal Kopřiva.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SZPI

Štítky SZPI, nebezpečná potravina, krevety, jídlo, Státní potravinářská inspekce, bakterie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na českém trhu se objevily krevety obsahující nebezpečnou bakterii  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.