Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zabránil nehodě autobusu plného lidí. Ivo Raisr dostal cenu Michala Velíška

Cena Michala Velíška je ocenění pro ty, kteří prokázali mimořádnou odvahu a rozhodnost. Letošním oceněným je Ivo Raisr z Oldřichova, který v září roku 2019 po indispozici řidiče zabránil nehodě autobusu u Hodkovic. Raisr si cenu převzal na liberecké radnici.

Dramatická událost se odehrála v pondělí 16. září 2019. Po sedmé hodině ráno jel linkový autobus z Liberce do Prahy směrem na Turnov. Nedaleko odbočky na Jablonec řidič náhle zkolaboval a sesul se do uličky. Ivo Riasr převzal rychle řízení a autobus bezpečně zastavil. „V tu chvíli to nebyl pud sebezáchovy. Byla to souhra několika náhod, duchapřítomnosti a toho, že jsem zrovna nespal,“ vysvětlil skromně. 

Nikdy předtím autobus neřídil. To se ale od té doby změnilo. V rámci mnoha uznání jeho statečnosti obdržel k Záslužné medaili Libereckého kraje I. stupně od hejtmana Martina Půty i řidičský výcvik na autobus, který si vždycky přál řídit. Po jeho dokončení bude Ivo Raisr brigádničit na meziměstských linkách ČSAD.

Cena Michala Velíška

Cena Michala Velíška je morální ocenění odvahy, slušnosti a rozhodnosti osob, které nejsou v záchraně života profesionály, a přesto neváhají okamžitě pomoci. Cena byla založena v roce 2006 tehdejším předsedou správní rady Nadace ADRA Vítězslavem Vurstem. Loni se konal již 15. ročník. O udělení hlavní ceny rozhoduje hlasování veřejnosti a Ivo Raisr z Oldřichova v Hájích se stal jedním ze třech finalistů z celé republiky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky ivo raisr, hodkovice, autobus, cena michala velíška, Michal Velíšek, Hodkovice (Jívka), Praha, Martin Půta, Liberec, Turnov, Jablonec, ČSAD, Liberecký kraj, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zabránil nehodě autobusu plného lidí. Ivo Raisr dostal cenu Michala Velíška  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.