Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

O víkendu skončí rekonstrukce čtyřproudé silnice mezi Libercem a Chrastavou

O víkendu bude dokončena obnova povrchu čtyřproudé silnice 35 mezi Libercem a Chrastavou. Rekonstrukce vyjde na 350 milionů korun.

Práce měly podle původního harmonogramu trvat o 15 měsíců déle. Na svém webu o tom informovalo Ředitelství silnic a dálnic.

Čtyřproudá silnice z Liberce na Chrastavu a Bílý Kostel nad Nisou patří k nejzatíženějším v Libereckém kraji, denně po ní projede až 30 000 aut.

Na opravě sedmikilometrového úseku stavbaři pracovali od loňského června, původní harmonogram dokončení byl listopad příštího roku. „Zkrátit termín realizace se nám podařilo především díky zhotoviteli a zejména pak díky Krajskému úřadu v Liberci, který po dlouhém jednání povolil dopravně-inženýrská opatření na celý úsek. Zkrácení termínů nemá žádný vliv na smluvní cenu," uvedl ředitel liberecké Správy ŘSD Jan Wohlmuth.

Za špatným stavem jsou zejména náklaďáky

Vozovka byla ve špatném stavu zejména kvůli nárůstu těžké nákladní dopravy. Loni stavbaři opravili levý jízdní pás ve směru na Chrastavu, letos dělali druhou polovinu komunikace. Kromě rekonstrukce povrchu stavbaři vyměňovali také mostní závěry u 12 mostů a protihlukové stěny doplnili o pruhy, aby do nich nenaráželi ptáci.

O víkendu se sice provoz mezi Libercem a Chrastavou obnoví, přesto musejí řidiči ještě počítat s tím, že v okolí stavby budou pokračovat některé dokončovací práce. Především půjde o vodorovné dopravní značení, sekání ve středním dělicím pásu i u krajnic a také úklid po stavbě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky automobilová, stavby, ŘSD, Liberec, silnice, Chrastava, Ředitelství silnic a dálnic, Liberecký kraj, Bílý Kostel nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu skončí rekonstrukce čtyřproudé silnice mezi Libercem a Chrastavou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.