Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Liberec otevírá novou zelenou zónu pro setkávání

PR článek

V zelenou zónu pro vzájemná setkávání a prázdninová dobrodružství se proměnila zahrada někdejší mateřinky na Ruprechtické ulici. Přes léto se tam uskuteční příměstské tábory, louka se slunečníky - takzvaný RuprPark - bude přístupná všem Liberečanům. Úpravy dosud ladem ležící zeleně provedlo Česko-německé centrum, které tam sídlí, spolu s městskou společností Elset a dalšími partnery.

„Vloni jsme opravili učebnu jazyků a první část klubových prostor. Letos jsme se s ohledem na pandemickou situaci věnovali hlavně venkovním aktivitám,“ vysvětluje jednatelka centra Petra Laurin

V zadní části zahrady vznikly překážky pro nácvik parkouru. „Pískoviště poslouží také pro pétanque,“ připomíná ředitel Elsetu Michal Buzek. „Podle průzkumů chtějí tři čtvrtiny Čechů trávit dovolenou doma. Klidnou bezpečnou zónu blízko města určitě uvítají,“ dodává. Vedle letního baru s občerstvením a zmrzlinou se budou moci návštěvníci RuprParku protáhnout při badmintonu, děti si zařádit na skákacích hradech nebo si zakopat s míčem. Sportovní pomůcky lze zapůjčit na místě. Zahrada chce Liberačanům zprostředkovat i gastronomické zážitky, které pro jejich soukromé nebo firemní garden party bude připravovat jeden z nejlepších kuchařů pod Ještědem, Miloš Kasal. Využít budou moct zahradní ohniště.

Otevřené venkovní prostory poslouží příměstským táborům, také česko-německému dialogu a prázdninovému poznávání němčiny. Dva táborové běhy budou zasvěcené parkouru, další tři nadupané příměsťáky se zaměří na pohyb, dobrodružné objevování a zábavu. Hravá němčina s jazykovými animacemi a výlety do německého příhraničí zpestří poslední tři srpnové turnusy. Malí táborníci se setkají se záchranáři a zajímavými hosty. „Děti si vyzkouší i interaktivní exponáty, třeba virtuální realitunebo test paměti,“ vypočítává ředitel Elsetu Michal Buzek. 

Nadupaný příměsťák  nabízí ještě několik posledních volných míst, více informací a registrace je na www.elset.cz

Aktuální informace o provozu zahrady najdete na www.rupr-park.cz

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky rupr park, Liberec, elset, zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec otevírá novou zelenou zónu pro setkávání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.