Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Drama v Jablonci. Holčička se v horečkách dusila, život jí zachránili strážníci

V ten den se Jabloncem prohnala blesková povodeň, která způsobila škodu za miliony. Čtrnáctý červenec bude ale slavit i rodina dvouleté Karolínky, která se znovu narodila. Několik dní ji trápily vysoké horečky, v jednu chvíli se začala dusit a málem zemřela. Život jí v poslední chvíli zachránili městští strážníci, kteří se nyní s holčičkou znovu setkali.

„Chvilku před devátou hodinou večer 14. července jsme na tísňovou linku 156 přijali oznámení, že se dusí dítě. Otec se omlouval, že si spletl linku s číslem záchranky, kterou chtěl volat, protože jim umírá dvouletá holčička,“ popsal dramatické hlášení ředitel jabloneckých strážníků Michal Švarc.

Na místo tak během chvíle vyrazily dvě hlídky, strážníci navíc povolali i zdravotníky. Strážníci dorazili za tři minuty. „Strážníci s přístrojem AED se okamžitě ujali holčičky, zhruba dvouleté, s vysokou teplotou. Tu se rodiče snažili dva dny snižovat léky,“ dodal Švarc.

Děvčátko se dusilo, z úst mu šla pěna, mělo křeče a zapadlý jazyk. „Strážníci dítě položili na tvrdou podložku a ihned zjišťovali životní funkce. Holčička se poté rozplakala a nadýchla,“ řekl ředitel strážníků.

Situace byla dramatická, holčička měla horečku skoro 40 stupňů. Strážníci pak pokračovali v kontrole životních funkcí, celou situaci konzultovali s dispečerkou záchranářů, kteří na místo poté také dorazili. „Lékař ze záchranky poděkoval strážníkům za rychlý a adekvátní zásah, který děvčátku zachránil život,“ uvedl Švarc.

Po několika dnech se pak strážníci s malou Karolínkou znovu setkali. „Moc bych chtěla poděkovat. Opravdu moc si toho vážíme, klobouk dolů, pomáháte a chráníte sto procent. Díky, že nám strážníci dceru Karolínu drželi při životě. Dělali, co mohli, do příjezdu záchranky byla malá v pořádku díky vašim skvělým strážníkům,“ napsala řediteli jablonecké městské policie maminka Karolínky.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Jablonec

Štítky Jablonec, strážníci, holčička, horečka, Michal Švarc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Pavel Kranz

Tak tomu se říká skvěle odvedená práce, ode všech.

Úterý, 27. července 2021, 09:11Odpovědět

Drama v Jablonci. Holčička se v horečkách dusila, život jí zachránili strážníci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.